Κυριακή, 03 Φεβρουαρίου 2013 09:38

Το υπουργείο Υγείας θέλει οικόπεδο και όχι Κέντρο Υγείας στην Καλαμάτα

Γράφτηκε από τον

Μόνο να αποκτήσει ακίνητη περιουσία στην Καλαμάτα -και όχι να δημιουργήσει υποδομές πρωτοβάθμιας παροχής υγείας- φαίνεται ότι ενδιαφέρει το υπουργείο Υγείας.

Aυτό προκύπτει από τον όρο που θέτει στον δήμο της μεσσηνιακής πρωτεύουσας, ο οποίος -με παλιότερη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου- είχε εγκρίνει την παραχώρηση κατά χρήση στο υπουργείο Υγείας, για 99 χρόνια, ενός οικοπέδου 5 περίπου στρεμμάτων, νότια του ΚΕΚΥΚΑΜεΑ, για την κατασκευή εκεί ενός Κέντρου Υγείας αστικού τύπου, το οποίο θα εξυπηρετήσει τις περιοχές της δυτικής Καλαμάτας.

Ωστόσο, σύμφωνα με πρόσφατο αίτημα του υπουργείου προς το Δήμο Καλαμάτας -μέσω της 6ης ΥΠΕ- η παραχώρηση θα προχωρήσει αν ο δήμος απαλείψει τον σκοπό για τον οποίον διαθέτει την πιο πάνω έκταση.

Το αίτημα αυτό ενέκρινε -κατά πλειοψηφία- το Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας, στην προχθεσινή του συνεδρίαση, παρά τη σφοδρή αντίδραση από την πλευρά των μειοψηφιών, οι οποίες κατήγγειλαν ότι το υπουργείο επιδιώκει απλώς να αποκτήσει ακίνητο στην μεσσηνιακή πρωτεύουσα, αντί να προωθήσει την ενίσχυση της πρωτοβάθμιας φροντίδας.