Σάββατο, 28 Μαρτίου 2015 10:36

Ενίσχυση της Αστυνομίας στο Αεροδρόμιο Καλαμάτας υποσχέθηκε ο Γιάννης Πανούσης (φωτογραφίες)

Γράφτηκε από την

Για την ενίσχυση της αστυνομικής δύναμης στο Αεροδρόμιο Καλαμάτας δεσμεύτηκε χθες ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Γιάννης Πανούσης.

Οπως χαρακτηριστικά είπε, μετά την συνάντησή του με αξιωματικούς και συνδικαλιστές στη Διεύθυνση Αστυνομίας Μεσσηνίας, το Αεροδρόμιο θα πρέπει να ενισχυθεί, καθώς μπαίνουμε σε τουριστική περίοδο. Κύριο μέλημα λοιπόν, όπως το έθεσε ο υπουργός, θα πρέπει να είναι το «να δώσουμε μεγάλη προσοχή στους ανθρώπους που έρχονται εδώ για διακοπές και να αισθανθούν και αυτοί την ασφάλεια της χώρας και της περιοχής». Ενώ το ποια μορφή θα έχει η αστυνομική δύναμη του Αεροδρομίου, είπε ότι θα εξαρτηθεί από τις ανάγκες και των άλλων αερολιμένων της χώρας. 

Ο Γιάννης Πανούσης βρέθηκε στην Διεύθυνση Αστυνομίας Μεσσηνίας χθες νωρίς το πρωί. Ο υπουργός έμεινε περίπου δύο ώρες και συνομίλησε με αξιωματικούς και εκπροσώπους συνδικαλιστικών φορέων για ζητήματα τα οποία τού έθεσαν. Αμέσως μετά επισκέφτηκε την Πυροσβεστική Υπηρεσία Καλαμάτας, ενώ πριν αναχωρήσει για την Τρίπολη και την Κόρινθο, παρακολούθησε εκδήλωση στο Διοικητήριο που διοργάνωσε η μη κερδοσκοπική εταιρεία "Αθλητισμός Χωρίς Αναβολικά". 

Στη Διεύθυνση Αστυνομίας Μεσσηνίας τον υποδέχτηκαν ο αρχηγός του Σώματος, αντιστράτηγος Δημήτρης Τσακνάκης, ο γενικός περιφερειακός αστυνομικός διευθυντής Πελοποννήσου, υποστράτηγος Κωνσταντίνος Κυριακόπουλος και ο διευθυντής Αστυνομίας Μεσσηνίας, ταξίαρχος Διαμαντής Μητρόπουλος. Ο υπουργός πριν αναχωρήσει από την Διεύθυνση μίλησε με καλά λόγια για τη δουλειά των αστυνομικών στο νομό, άκουσε τις ελλείψεις που υπάρχουν στον εξοπλισμό και πήρε μαζί του εισηγήσεις για το πώς θα ενισχυθεί η τάξη και η ασφάλεια προς όφελος των πολιτών. Επανέλαβε τη θέση του ότι δεν χρειάζονται αστυνομικοί μέσα στα γήπεδα, αλλά θα πρέπει να είναι στο δρόμο. Είπε ακόμα ότι θα πρέπει να μπει τέλος στην εσωτερική γραφειοκρατία και να μην χρειάζεται να περνά από δεκαπέντε χέρια μια υπογραφή. Το πιο σημαντικό δε για τον ίδιο είναι ο κόσμος να δει ότι «ο αστυνομικός δεν είναι ένας απλός υπάλληλος, είναι άλλη η δουλειά του». Γι' αυτό και ο ίδιος το μήνυμα που πέρασε στις χθεσινές συναντήσεις του ήταν η ανάγκη να αλλάξει η εικόνα της Αστυνομίας προς τον πολίτη γιατί «ό,τι λειτουργικές και οργανωτικές αλλαγές να κάνεις, θα πέφτουν σε μια μαύρη τρύπα καχυποψίας». Τέλος, σε ερώτηση σχετικά με το στρατόπεδο μεταναστών στην Κόρινθο, υπογράμμισε την έλλειψη δομών για την φιλοξενία τους και είπε πως αν θα κλείσει ή όχι θα εξαρτηθεί από το μεταναστευτικό κύμα που έρχεται στη χώρα. Αποκάλυψε ωστόσο πως έχει γίνει έγγραφο στο υπουργείο Εθνικής Αμυνας, ώστε η Διεύθυνση Αστυνομίας Κορινθίας και η Πυροσβεστική Υπηρεσία Κορίνθου να εγκατασταθούν εκεί. 

 

ΣΤΗΝ Π.Υ. ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

Αμέσως μετά ο Γιάννης Πανούσης επισκέφθηκε την Πυροσβεστική Υπηρεσία Καλαμάτας, όπου τον υποδέχτηκαν ο αρχηγός του Σώματος, αντιστράτηγος Βασίλης Παπαγεωργίου, ο διοικητής Περιφερειακής Διοίκησης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Πελοποννήσου, αρχιπύραρχος Κωνσταντίνος Γιόβας, ο διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Καλαμάτας πύραρχος Παναγιώτης Μούτογλης και ο υποδιοικητής, επιπυραγός Δημήτρης Γεωργανάς. 

Στη συνάντησή του με το πυροσβεστικό προσωπικό τούς προέτρεψε να δώσουν τον καλύτερο εαυτό τους, χωρίς όμως να παραλείπουν να παίρνουν προφυλάξεις για τη ζωή τους. Τους προέτρεψε ακόμη να εκφράζουν ελεύθερα τη γνώμη τους για τις αλλαγές που χρειάζονται στο Πυροσβεστικό Σώμα και απάντησε σε ερωτήσεις συνδικαλιστών. Ο Νικήτας Μενούνος πρόεδρος της Ενωσης Πυροσβεστικών Υπαλλήλων Μεσσηνίας τόνισε στον υπουργό το πρόβλημα παλαιότητας των πυροσβεστικών οχημάτων και τις ελλείψεις σε ατομικό εξοπλισμό, ενώ αναφέρθηκε και στην ανάγκη ενίσχυσης της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας του Αεροδρομίου. Επίσης, στον υπουργό τέθηκαν και θέματα τα οποία αφορούν τους συμβασιούχους πυροσβέστες και πενταετούς απασχόλησης. Ο υπουργός Γιάννης Πανούσης απάντησε πως στο θέμα του Αεροδρομίου θα μελετηθεί πώς μπορεί να υπάρξει συντονισμός για την από κοινού ενίσχυση της παρουσίας Πυροσβεστικής και Αστυνομίας. Είπε ακόμα ότι θα προσπαθήσει οι 4.000 που θα ενισχύσουν την Πυροσβεστική να γίνουν 4.500 και επανέλαβε τη θέση του για ομογενοποίηση των μόνιμων πυροσβεστικών υπαλλήλων και πενταετούς θητείας.

 

Ν.Κ.