Σάββατο, 13 Ιουνίου 2015 08:33

Μηλιός από την Καλαμάτα: “Να παραμείνουμε πιστοί στο πρόγραμμά μας”

Μηλιός από την Καλαμάτα: “Να παραμείνουμε πιστοί στο πρόγραμμά μας”

«Η σύγκρουση είναι πάντα σύγκρουση. Από εκεί και πέρα, η έκβασή της είναι αστάθμητη. Ρήξη μπορεί να σημαίνει πολλά πράγματα. Εμείς λέμε να μείνουμε συνεπείς στο πρόγραμμά μας, να τελειώνουμε με τη λιτότητα».

Την πιο πάνω θέση εξέφρασε χθες στην Καλαμάτα το μέλος της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Μηλιός, σχολιάζοντας τις προοπτικές και τα ενδεχόμενα στη συνεχιζόμενη διαπραγμάτευση της κυβέρνησης με τους Ευρωπαίους εταίρους.

Ο Γ. Μηλιός βρέθηκε στη μεσσηνιακή πρωτεύουσα ως ομιλητής -μαζί με τη Μαρία Μπόλαρη, επίσης μέλος της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ- στην εκδήλωση που διοργάνωσε χθες το απόγευμα, στο αμφιθέατρο του Διοικητηρίου το Κόκκινο Δίκτυο ΣΥΡΙΖΑ Μεσσηνίας R-Project και την οποία παρακολούθησε και η βουλευτής Μεσσηνίας Ελενα Ψαρρέα.

«Το πρόβλημα δεν είναι, κυρίως, πρόβλημα Ελλάδας - Γερμανίας ή Ελλάδας - Ευρωπαϊκής Ενωσης, είναι η σύγκρουση ανάμεσα σε δύο γραμμές, σε δύο στρατηγικές. Τη στρατηγική του μεγάλου κεφαλαίου, που θέλει με κάθε τρόπο να μειώνει το κόστος της παραγωγής του και την στρατηγική των εργαζομένων, που το βιοτικό τους επίπεδο είναι ακριβώς το κόστος του κεφαλαίου. Επομένως πρέπει να υπερασπίσουμε το βιοτικό μας επίπεδο, τις κατακτήσεις μας, τη δημοκρατία, να τις διευρύνουμε, για μια Ευρώπη των δικαιωμάτων, της κοινωνικής συνοχής και της λαϊκής κυριαρχίας, όπου οι πολίτες θα έχουν τον αποφασιστικό λόγο» συνέχισε ο Γ. Μηλιός. Εξήγησε δε ότι σκοπός της χθεσινής εκδήλωσης ήταν «να κάνουμε μια συζήτηση για αυτά που συμβαίνουν, ώστε τα πράγματα να πάνε καλύτερα για την κυβέρνηση, για το πρόγραμμά της, ώστε να είμαστε συνεπείς με τη λαϊκή εντολή που έχουμε λάβει, η οποία είναι να σταματήσουμε τη λιτότητα και να ξεκινήσει μια άλλη πορεία, μετασχηματισμού, αλλαγής, δημοκρατικής ανόρθωσης, στη χώρα μας. Ως κόμμα της Αριστεράς δεν περιοριζόμαστε μόνο σε συζητήσεις στη Βουλή ή στο Υπουργικό Συμβούλιο, αλλά δίνουμε ιδιαίτερο βάρος σε αυτές τις συζητήσεις με τους πολίτες, τους οποίους ακούμε, αντλούμε ιδέες, διαπιστώνουμε τη θέλησή τους κάθε στιγμή και προσπαθούμε να πολεμάμε μαζί τους, ώστε να πετύχουμε -όσο το δυνατόν- ένα καλύτερο αποτέλεσμα για τους εργαζόμενους και την κοινωνική πλειοψηφία».

Από την πλευρά της, η βουλευτής Ελενα Ψαρρέα, αναφερόμενη κι αυτή -σε δηλώσεις της πριν την εκδήλωση- στο κλίμα που διέπει τις διαπραγματεύσεις, εξήγησε ότι «αυτή η συζήτηση απεικονίζει τη σύγκρουση που έχουμε μπροστά μας απέναντι σε αυτές τις πολιτικές και ξέρουμε τις δυσκολίες στην εφαρμογή εξ ολοκλήρου του προγράμματος της ΔΕΘ και των προγραμματικών μας δεσμεύσεων». Για το ενδεχόμενο ρήξης δε, εξέφρασε τη θέση ότι «για εμάς, όλη αυτή την περίοδο, έχουν περιγραφεί οι κόκκινες γραμμές απέναντι σε μία συμφωνία, απέναντι σε μια πορεία, που δεν είναι μιας στιγμής -η συμφωνία δεν είναι μια στιγμή, είναι μια πολιτική πάνω σε ένα πλαίσιο. Αρα, οι κόκκινες γραμμές είναι συλλογική απόφαση και του κόμματος και της κυβέρνησης και από εκεί και πέρα γι’ αυτό παλεύουμε, γι’ αυτό ενισχύουμε την κυβέρνηση και δίνουμε τη μάχη, ώστε να μην κάνουμε πίσω σε όλα αυτά που όχι έχουμε υποσχεθεί, γιατί δεν πρόκειται περί υποσχέσεων, πρόκειται περί πράξεων, περί αγώνα, από το 2004 που δημιουργήθηκε ο ΣΥΡΙΖΑ».

Β.Γ.Μ.