Δευτέρα, 16 Μαϊος 2011 11:37

Μπεγλίτης για Τατούλη: Μοναδικός μου στόχος η υπεράσπιση του "Καλλικράτη"

Γράφτηκε από την

 

«Δεν αισθάνομαι "πατερούλης". Υπερασπίζομαι το νόμο του "Καλλικράτη" που αναθέτει αρμοδιότητες σε όλους, στην υλοποίησή του και στην απόλυτη και πλήρη εφαρμογή του, σεβόμενος τους διακριτούς θεσμικούς ρόλους του καθενός». Αυτό ξεκαθάρισε χθες ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Αμυνας Πάνος Μπεγλίτης, σε συνέντευξη Τύπου στην Καλαμάτα, απαντώντας στον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρο Τατούλη και στην αντιπεριφερειάρχη Ντίνα Νικολάκου που τον κατηγόρησαν στο Περιφερειακό Συμβούλιο ως "πατερούλη" και για ωμή παρέμβαση στα εσωτερικά της Περιφέρειας.

«Ο νόμος αναθέτει με σαφή και καθαρό τρόπο αρμοδιότητες σε όλους», είπε αρχικά ο υπουργός και πρόσθεσε: «Αυτό το νόμο υπερασπιζόμαστε και οφείλουμε όλοι να τον υπερασπιζόμαστε, ο καθένας από το ρόλο που τον έχει τάξει ο ελληνικός λαός. Αρα τους ρόλους τους υπερασπιζόμαστε μέσα από το θεσμικό πλαίσιο, που έχουμε διαμορφώσει. Και πιστεύω ότι και τα στελέχη τα αυτοδιοικητικά του ΠΑΣΟΚ στο πλαίσιο της Περιφέρειας αυτό το ρόλο τον υπερασπίζονται».

Απαντώντας σε ερώτησή μας για την κατηγορία περί "πατερούλη", είπε: «Δηλαδή με βλέπετε ως Στάλιν εδώ; Δε νομίζω ότι έχω αυτή την εικόνα».