Τρίτη, 26 Ιανουαρίου 2016 20:01

Επιμένει στους 4 όρους η Διυπουργική για την ΤΕΡΝΑ

Επιμένει στους 4 όρους η Διυπουργική για την ΤΕΡΝΑ

Η Διυπουργική Επιτροπή Συντονισμού Μεγάλων Εργων Υποδομής «επιμένει στην ανάγκη να ικανοποιηθούν οι τέσσερις όροι, που έχει θέσει στους συμμετέχοντες στη διαπραγμάτευση», για τη ΣΔΙΤ της διαχείρισης απορριμμάτων στην Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Αυτό σημειώνεται σε ανακοίνωση για τη χθεσινή συνεδρίαση της Επιτροπής στο Μέγαρο Μαξίμου, υπό το συντονιστή υπουργό Επικρατείας Αλέκο Φλαμπουράρη. Επισημαίνεται, επίσης, πως «έγινε εκτενής ενημέρωση για την πρόοδο της διαπραγμάτευσης που βρίσκεται σε φάση ολοκλήρωσης».

Επιβεβαιώνεται μετά και τη χθεσινή συνεδρίαση ότι η κυβέρνηση ζητά από την ΤΕΡΝΑ να μειώσει την τιμή και την ελάχιστη εγγυημένη ποσότητα των σκουπιδιών που πρέπει να φθάνουν για επεξεργασία, να κάνει περισσότερες μονάδες (μία ανά νομό) και να κατανείμει χρήματα από το Πράσινο Ταμείο και στους δήμους.

Να υπενθυμίσουμε ότι πριν λίγες ημέρες ο περιφερειάρχης Π. Τατούλης τάχθηκε κατά και της παραμικρής αλλαγής στη ΣΔΙΤ, ζητώντας να υπογραφεί η σύμβαση ΤΕΡΝΑ - Περιφέρειας, με όλες τις προβλέψεις, στις οποίες αντιδρούν κυβέρνηση και δήμοι.