Παρασκευή, 03 Ιουνίου 2016 18:44

Προσωρινή η απόφαση για τον Κυπαρισσιακό σύμφωνα με το υπουργείο Περιβάλλοντος

Γράφτηκε από την
Προσωρινή η απόφαση για τον Κυπαρισσιακό σύμφωνα με το υπουργείο Περιβάλλοντος

«Η υπουργική απόφαση είναι προσωρινή, ενώ είναι θέμα ημερών η κατάθεση του τελικού σχεδίου Π.Δ., στο οποίο θα έχουν ληφθεί υπόψη και τα σχόλια που κατατέθηκαν στη δημόσια διαβούλευση».

 

Αυτό επισημαίνει το υπουργείο Περιβάλλοντος για την απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Γιάννη Τσιρώνη, που αφορά τον καθορισμό όρων και περιορισμών για την ευρύτερη περιοχή του Κυπαρισσιακού Κόλπου και της λίμνης Καϊάφα. 

Στην ανακοίνωση του υπουργείου αναφέρεται πως: «Η συγκεκριμένη Υπουργική Απόφαση (ΦΕΚ 141 Δ’ / 24-5-16) εκδόθηκε βάσει του άρθρου 6, παρ.9 του ν.3937/11, για τους εξής λόγους: 1) Να μην υπάρξει κενό προστασίας σε αυτές τις περιοχές μέχρι την έκδοση του σχετικού Προεδρικού Διατάγματος, δεδομένου ότι στις 24.5.2016 έληγε η Υπουργική Απόφαση αναστολής οικοδομικών εργασιών, για την οποία δεν υπήρχε η δυνατότητα, νομικά, περαιτέρω παράτασης. 2) Δεν έχουν κατατεθεί οι απόψεις της Επιτροπής Φύση 2000, επί του σχεδίου Προεδρικού Διατάγματος, διαδικασία που απαιτείται από το νόμο. Το τελικό σχέδιο Π.Δ. βρίσκεται υπό τελική επεξεργασία και θα κατατεθεί στο ΣτΕ, αφού εξεταστούν στο σύνολό τους και ενσωματωθούν, όπου είναι εφικτό, τα σχόλια από τη δημόσια διαβούλευση και οι γνωμοδοτήσεις του Γ.Γ. της Αποκεντρωμένης Διοίκησης και της Επιτροπής Φύση 2000».


NEWSLETTER