Παρασκευή, 03 Φεβρουαρίου 2017 20:13

Ερώτηση Μανιάτη και Κουτσούκου για τους χάρτες 

«Προχειρότητα και ανικανότητα στο θέμα της ανάρτησης των δασικών χαρτών» καταγγέλλουν για την κυβέρνηση, με ερώτησή τους στη Βουλή, οι βουλευτές Γιάννης Μανιάτης και Γιάννης Κουτσούκος.

Με την ερώτησή τους οι δύο βουλευτές ζητούν από την κυβέρνηση να ενημερώσει αν «α) θα ληφθούν τα κατάλληλα υποστηρικτικά μέτρα ενημέρωσης των πολιτών, β) θα γίνει επικαιροποίηση των χαρτών με τα σχέδια πόλεως, οικισμών και χρήσεων γης από τις πολεοδομίες, ώστε να αποφευχθούν άσκοπες ενστάσεις, γ) θα γίνει επικαιροποίηση με τα ανέκαθεν χρησιμοποιούμενα για γεωργική παραγωγή αγροτεμάχια, ώστε να αποφευχθεί η καταστροφή των εκμεταλλεύσεων και η απώλεια των επιδοτήσεων, δ) θα μειωθούν τα παράβολα που υποχρεούται να καταβάλει ο ενιστάμενος, αφού βρίσκονται σε απαράδεκτα υψηλά επίπεδα, ε) θα υπάρξει ο αναγκαίος χρόνος για την επίλυση των παραπάνω πραγματικών προβλημάτων».

ΑΣΥΜΒΑΤΟΙ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Παράλληλα, όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, ο Γιάννης Μανιάτης υπεύθυνος της Κ.Ο. της Δημοκρατικής Συμπαράταξης για Ενέργεια, Περιβάλλον και Υποδομές, επισημαίνει, μεταξύ άλλων: «Σε πάνω από 100.000 περιπτώσεις αγροτών σε όλη τη χώρα έχουν αναρτήσει δασικούς χάρτες ασύμβατους με τις καλλιέργειες και την πραγματικότητα. Η προχειρότητα και η ανικανότητά τους, ακόμη και στο θέμα της ανάρτησης των δασικών χαρτών, δείχνει ότι πρόκειται για μια κυβέρνηση ανίκανη να χειριστεί στοιχειώδη ζητήματα των πολιτών. Αναρτούν μη επικαιροποιημένους χάρτες, χωρίς τα όρια οικισμών και σχεδίων πόλης, περιλαμβάνουν αγροτεμάχια στα περιγράμματα των αναδασωτέων εκτάσεων, επιβάλλουν υπέρογκα παράβολα φοροεισπρακτικού χαρακτήρα».