Σάββατο, 18 Μαρτίου 2017 14:54

Ερώτηση Αραχωβίτη για τα σπήλαια Διρού 

Γράφτηκε από την

Ανεπίλυτα και φέτος παραμένουν τα τεράστια προβλήματα στα σπήλαια Διρού που βλάπτουν τον τουρισμό και την εικόνα της χώρας μας, επισημαίνει ο βουλευτής Λακωνίας Σταύρος Αραχωβίτης σε υπόμνημά του προς την υπουργό Τουρισμού Ελ. Κουντουρά και τη διοίκηση της Εταιρείας Ακινήτων Δημοσίου (ΕΤΑΔ) Α.Ε.

Οπως χαρακτηριστικά αναφέρει ο βουλευτής, «είναι χαρακτηριστικό ότι τον Αύγουστο του 2016 έφτασαν να επισκέπτονται τα σπήλαια πάνω από 1.500 επισκέπτες την ημέρα, ενώ τα εκδοθέντα εισιτήρια δεν υπερέβαιναν τα 500 με 550. Αποτέλεσμα ήταν 1.000 επισκέπτες κάθε μέρα να ταλαιπωρούνται μέσα στην ζέστη του καλοκαιριού και να φεύγουν με τις χειρότερες εντυπώσεις. Η εικόνα αυτή, ασφαλώς, διαδίδεται στους τουριστικούς πράκτορες και τα ξενοδοχεία, κι αυτοί με τη σειρά τους, αποτρέπουν πλέον τους πελάτες τους να επισκεφτούν τα σπήλαια στο μέλλον».

Καταλήγοντας, ο Στ. Αραχωβίτης καλεί να «αναλάβει ο καθένας τις δικές του ευθύνες γιατί η κατάσταση είναι ιδιαιτέρως σοβαρή και τελματωμένη. Δεν θα γίνει αποδεκτή η συνέχιση αυτής της εικόνας από την τοπική κοινωνία πλέον».