Παρασκευή, 24 Νοεμβρίου 2017 09:34

“Ειδικό τιμολόγιο ρεύματος για τους κατοίκους της Μεγαλόπολης” ζητάει ο Κ. Βλάσσης

Γράφτηκε από την

 

 

Να συμπεριλάβει η κυβέρνηση και τους κατοίκους της Μεγαλόπολης στο ειδικό τιμολόγιο προμήθειας ηλεκτρικού ρεύματος ζητεί ο βουλευτής Αρκαδίας Κώστας Βλάσης με σχετική ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή προς τους υπουργούς Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο και Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργο Σταθάκη.

Αφορμή για την ερώτηση, όπως αναφέρει ο βουλευτής, αποτέλεσε η δέσμευση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα “για ειδικό τιμολόγιο προμήθειας ρεύματος, με έκπτωση, για τους κατοίκους της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, ως αντισταθμιστικό όφελος για τη χρόνια επιβάρυνση που έχουν δεχθεί από τη λιγνιτική δραστηριότητα στην περιοχή”. 

Σύμφωνα με τον Κ. Βλάση, “στην περίπτωση που προχωρήσει μια τέτοια ρύθμιση, είναι επιτακτική ανάγκη να συμπεριλαμβάνει και τους κατοίκους της Μεγαλόπολης, που  αποτελώντας ένα ιδιαιτέρως σημαντικό λιγνιτικό πεδίο της χώρας, με εκτεταμένη εξόρυξη και χρήση λιγνίτη για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας, έχει δεχθεί εδώ και χρόνια μεγάλη περιβαλλοντική επιβάρυνση, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την υποβάθμιση του βιοτικού επιπέδου των κατοίκων της”.