Κυριακή, 26 Νοεμβρίου 2017 11:03

Κωνσταντινόπουλος για τηλεθέρμανση στη Μεγαλόπολη

Γράφτηκε από την
Κωνσταντινόπουλος για τηλεθέρμανση στη Μεγαλόπολη

 

Τον υπουργό Οικονομίας Δημήτρη Παπαδημητρίου επικρίνει ο βουλευτής Αρκαδίας Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος για την αναβολή της συζήτησης επίκαιρης ερώτησής του σχετικά με την ένταξη του έργου της β’ φάσης της επέκτασης του δικτύου διανομής τηλεθέρμανσης στη Μεγαλόπολη.

Ο βουλευτής, στη σχετική ανακοίνωσή του, εκφράζει απογοήτευση για τη μη παρουσία του υπουργού στη Βουλή και υπενθυμίζει ότι όταν ο ίδιος ήταν υφυπουργός Ανάπτυξης, το 2014, το εν λόγω έργο “είχε ενταχθεί στο εθνικό σκέλος του ΠΔΕ (ΣΑΕ075) ως πράξη δυνητική προς ένταξη σε ΕΠ του ΕΣΠΑ 2014-2020, καθώς αποτελεί έργο μεγάλης αναπτυξιακής, περιβαλλοντικής, κοινωνικής και οικονομικής σημασίας για την ευρύτερη περιοχή (...), όμως η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ αποφάσισε να το απεντάξει από το ΠΔΕ το 2015, χωρίς να υπάρξει κανένας περαιτέρω σχεδιασμός για την υλοποίησή του”.

Παράλληλα, ο Οδ. Κωνσταντινόπουλος επικαλείται απάντηση σε ανάλογη επίκαιρη ερώτησή του, από τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης Αλέξη Χαρίτση, σύμφωνα με την οποία το υπουργείο “συνεργάζεται με τη δημοτική αρχή, προκειμένου να επιτευχθεί η ωρίμανση του έργου”, ενώ “δεσμεύθηκε ότι στις αρχές του 2017 το έργο θα ενταχθεί στο Ε.Π. “Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη 2014-2020” και θα υλοποιηθεί”.


NEWSLETTER