Πέμπτη, 08 Αυγούστου 2019 10:31

Ανακοίνωση Λαμπρόπουλου για την συνάντηση με Καραμανλή

Ανακοίνωση Λαμπρόπουλου για την συνάντηση με Καραμανλή

 

Το γεγονός ότι η νέα ηγεσία του υπουργείου Υποδομών προχωράει και συνεχίζει τις διαδικασίες για την υλοποίηση του έργου του οδικού άξονα Καλαμάτα – Ριζόμυλος – Πύλος – Μεθώνη επιβεβαιώνει ο βουλευτής Μεσσηνίας της Ν.Δ. Γιάννης Λαμπρόπουλος, που χθες το πρωί συναντήθηκε με τον υπουργό Κώστα Καραμανλή.

Σε ανακοίνωσή του ο βουλευτής αναφέρεται ακόμα στο Καλό Νερό – Τσακώνα, στο Πύργος – Καλό Νερό και στο αεροδρόμιο Καλαμάτας.

Για τη συνάντησή του με τον υπουργό ο κ. Λαμπρόπουλος σημειώνει:

«Συζητήσαμε για τους οδικούς άξονες Καλαμάτα - Πύλος - Μεθώνη, Τσακώνα -Καλό Νερό και Καλό Νερό - Πύργος - Πάτρα.

Στην ευρεία σύσκεψη που είχα με τον υπουργό, τον γενικό γραμματέα και υπηρεσιακούς παράγοντες, συζητήσαμε και για την αναβάθμιση του αερολιμένα της Καλαμάτας.

Συγκεκριμένα προέκυψαν τα παρακάτω:

1. Για τον άξονα Καλαμάτα - Ριζόμυλος - Πύλος - Μεθώνη:

-  Θα συνεχισθεί η Α΄ φάση του διαγωνισμού, που είναι η προεπιλογή, για κατασκευή του δρόμου με ΣΔΙΤ (Σύμπραξη Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα) χωρίς διόδια. 

- Αυτές τις ημέρες, υποβλήθηκε η μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων στη διεύθυνση Περιβάλλοντος του Υπουργείου Ενέργειας και Περιβάλλοντος.

Σημειώνεται ότι οι μελέτες για το συγκεκριμένο έργο είχαν ξεκινήσει το 2007, ύστερα από συνεννόησή μου με τον τότε υπουργό ΠΕΧΩΔΕ κ. Γιώργο Σουφλιά.

- Η Β’ φάση του διαγωνισμού θα ξεκινήσει, όταν δημοσιευθεί στη Διαύγεια η απόφαση έγκρισης περιβαλλοντικών όρων από το υπουργείο Περιβάλλοντος. Τότε, παράλληλα, θα κηρυχθούν και οι απαλλοτριώσεις.

Ετσι, θα αρχίσει η κύρια διαγωνιστική διαδικασία και ο υπουργός διαβεβαίωσε ότι θα γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες, για να μην υπάρξουν καθυστερήσεις. 

Συνεπώς, τα νέα είναι καλά και αισιόδοξα για τον νομό μας.

2. Το τμήμα Τσακώνα - Καλό Νερό θα συζητηθεί και θα υπάρξουν αποφάσεις, αφού πρώτα καταλήξουν οι συζητήσεις με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για το τμήμα Πάτρα - Πύργος, στο οποίο κηρύχθηκε έκπτωτος ο κ. Καλογρίτσας.

3. Για το τμήμα Καλό Νερό - Πύργος, διαπιστώθηκε η αναγκαιότητα για σημαντικές παρεμβάσεις βελτίωσης και ασφάλειας του υπάρχοντος δικτύου.

4. Για τον Αερολιμένα μας, αφού και εδώ διαπιστώθηκε η απραξία της προηγούμενης κυβέρνησης, επιβεβαιώθηκε η αναγκαιότητα για άμεσες αποφάσεις, αφού πρώτα μελετηθούν όλες οι δυνατές λύσεις».