Παρασκευή, 27 Σεπτεμβρίου 2019 09:39

Την επαναλειτουργία Κέντρου Νεοσυλλέκτων Καλαμάτας ζητεί ο Λαμπρόπουλος

Γράφτηκε από την

 

Τη συνέχιση της λειτουργίας του στρατοπέδου Καλαμάτας ως Κέντρου Νεοσυλλέκτων ζητεί με ερώτησή του προς τον υπουργό Εθνικής Αμυνας ο βουλευτής Μεσσηνίας της Ν.Δ. Γιάννης Λαμπρόπουλος.

Στο κείμενο της ερώτησής του αναφέρει ότι “η προηγούμενη πολιτική ηγεσία του υπουργείου από το έτος 2017 είχε αποφασίσει το οριστικό κλείσιμο του 9ου Συντάγματος της Καλαμάτας” και μεταξύ άλλων, υποστηρίζοντας την παραμονή του στρατοπέδου για στρατιωτικούς σκοπούς, παρατηρεί: “Με την παρουσία 500 και πλέον νεοσυλλέκτων, σε κάθε σειρά, αλλά και μεγάλου αριθμού μόνιμων στελεχών, για δεκαετίες προσέφερε και μπορεί να προσφέρει οικονομικά στην Καλαμάτα, καθώς και κάθε άλλη βοήθεια, σε δύσκολες στιγμές, όπως είχε κάνει με τους σεισμούς του 1986 και τις φωτιές του 2007. Το κλείσιμο του 9ου Συντάγματος δεν εμπίπτει σε καμία θεωρία αναδιάρθρωσης του στρατεύματος, αφού κατά κανόνα, όλα τα Κέντρα Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων ποτέ και πουθενά δεν ήταν στα σύνορα, αλλά πάντα στα μετόπισθεν. Τα έξοδα μετακίνησης των νεοσυλλέκτων και των οικογενειών τους, από Αθήνα, Δυτική και Κεντρική Ελλάδα, Πελοπόννησο και Κρήτη, είναι μεγάλα. Το 9ο Σύνταγμα διαθέτει καινούργιες εγκαταστάσεις, προσφέρει άριστες κλιματολογικές συνθήκες για εκπαίδευση και έχει χαμηλό κόστος συντήρησης και λειτουργίας. Αξίζει να σημειωθεί ότι η Καλαμάτα έχει αεροδρόμιο, λιμάνι, νοσοκομείο, αυτοκινητόδρομο ταχείας κυκλοφορίας και απέχει μόνο δύο ώρες από την Αθήνα”.

Ο κ. Λαμπρόπουλος ρωτάει τον υπουργό: “Πρόκειται να επανεξετάσει την προηγούμενη απόφαση για κλείσιμο του ιστορικού 9ου Συντάγματος στα πλαίσια της νέας δομής του στρατεύματος, που πρόκειται να εξαγγελθεί, ώστε να συνεχιστεί η λειτουργία του ως Κέντρου Νεοσυλλέκτων;”.