Παρασκευή, 27 Σεπτεμβρίου 2019 16:44

Ερώτηση Βελόπουλου για Νοσοκομείο Κυπαρισσίας

Γράφτηκε από τον
Ερώτηση Βελόπουλου για Νοσοκομείο Κυπαρισσίας

Ερώτηση προς τον υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια κατέθεσε χθες ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης και βουλευτής Λάρισας Κυριάκος Βελόπουλος σχετικά με τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Νοσοκομείο Κυπαρισσίας.

Η ερώτηση εστιάζει στο εάν ο υπουργός προτίθεται να εκπληρώσει τα αιτήματα του Συλλόγου Εργαζομένων, όπως αυτά διατυπώθηκαν στην πρόσφατη ημερίδα που έγινε στην Κυπαρισσία, όπου επισημάνθηκε η υποστελέχωσή του. Επίσης ότι δεν είναι δυνατόν να καλυφθούν τα κενά με 3-4 επικουρικούς γιατρούς και να καλυφθούν οι εφημερίες στις βασικές κλινικές, την Παθολογική και τη Χειρουργική.

Υιοθετώντας πλήρως τα αιτήματα του Συλλόγου Εργαζομένων στην ερώτησή του ο κ. Βελόπουλος ζητεί: Επαναφορά των μετακινημένων ιατρών χειρουργού επιμελητή α’ και αναισθησιολόγου επιμελητή α’, ώστε να ξεκινήσει η λειτουργία των χειρουργείων και της Χειρουργικής Κλινικής. Ταυτόχρονα, ανανέωση των συμβάσεων των επικουρικών ιατρών όλων των ειδικοτήτων για την κάλυψη των κενών που έχουν δημιουργηθεί στις εφημερίες. Πρόσληψη επικουρικών ιατρών στις εξής ειδικότητες: Παθολογίας, Παιδιατρικής, Καρδιολογίας, Μαιευτικής - Γυναικολογίας, Νεφρολογικής, Ορθοπαιδικής και Ακτινολογικού, με επιχορήγηση από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων του υπουργείου. Προκήρυξη όλων των κενών οργανικών θέσεων των ιατρών του ΕΣΥ, βάσει του οργανισμού του 2012, με ταυτόχρονη δημιουργία κινήτρων για τους νέους γιατρούς. Διότι με τις παρούσες συνθήκες κανείς γιατρός δεν ενδιαφέρεται να καταλάβει κενή οργανική θέση στο νοσοκομείο, όταν αυτό υπολειτουργεί, ώστε να μην μπορεί να ασκήσει τα ιατρικά του καθήκοντα και να παράγει έργο. Προκήρυξη των κενών οργανικών θέσεων σε επιστημονικό, νοσηλευτικό, παραϊατρικό, διοικητικό, τεχνικό και λοιπό προσωπικό. Αμεση πλήρωση της θέσης του αναπληρωτή διοικητή, που παραμένει κενή μετά την αποδοχή παραίτησης του προκατόχου στις 3/6/2019. Και ενώ η θητεία του αναπληρωτή διοικητή έληξε στις 31/8/2019, η θέση δεν προκηρύχθηκε στην προκήρυξη του ΑΣΕΠ στις 16/9/2019 για την κάλυψη της κενής θέσης. Αναδιαμόρφωση του οργανισμού του 2012 και αύξηση των κενών θέσεων σε όλους τους τομείς, για την αποτελεσματικότερη λειτουργία των τμημάτων του.

Κ.Μπ.


NEWSLETTER