Κυριακή, 20 Οκτωβρίου 2019 16:33

Η Νάντια Γιαννακοπούλου για τη διαχείριση αποβλήτων

Γράφτηκε από την
Η Νάντια Γιαννακοπούλου για τη διαχείριση αποβλήτων

Στη διαχείριση των αποβλήτων της Περιφέρειας Αττικής αναφέρεται με τοποθέτησή της επί της επίκαιρης ερώτησης που κατέθεσε προς τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας η Μεσσήνια βουλευτής Β2 Δυτικού Τομέα Αθήνας του “Κινήματος Αλλαγής” Νάντια Γιαννακοπούλου.

Επισημαίνει πως ελλοχεύει ο σοβαρός κίνδυνος η πρωτεύουσα να ζήσει έντονες τριτοκοσμικές συνθήκες με τα σκουπίδια πεταμένα και αμάζευτα. Ολα αυτά καθώς για περισσότερο από 4 εκατομμύρια κατοίκους της Αττικής υπάρχει ένας μόνο χώρος υγειονομικής ταφής απορριμμάτων, ο ΧΥΤΑ Φυλής.

Ανέφερε συγκεκριμένα πως «η νέα Περιφερειακή Αρχή τηρεί σιγή ιχθύος. Με αυτό τον τρόπο θα συνεχίζει η ίδια απαράδεκτη και αλυσιτελής κατάσταση που υπάρχει ήδη για τη διαχείριση των απορριμμάτων της Αττικής, το δε βάρος θα συνεχίσει να το επωμίζεται μόνο η Δυτική Αθήνα».

Ο υφυπουργός κ. Οικονόμου από πλευράς του επεσήμανε πως αναγνωρίζει το μεγάλο πρόβλημα που υφίσταται στην Δυτική Αθήνα και συγκεκριμένα συμφώνησε πως «η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας και ο νέος περιφερειάρχης Αττικής προωθούν εκ νέου αναθεώρηση του περιφερειακού Σχεδίου Διαχείρισης Αποβλήτων (ΠΕΣΔΑ) Αττικής, χωρίς ποτέ να εφαρμόστηκε κάποιο από τα προηγούμενα εγκριθέντα, δεν προχώρησε σε εξαγγελία κάποιας λύσης».

Τοποθέτηση που η βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής, κ. Γιαννακοπούλου χαρακτήρισε ως δείγμα της επικοινωνιακής πολιτικής που ακολουθεί έτσι κι αλλιώς η κυβέρνηση της ΝΔ, αλλά δεν παρέλειψε στην δευτερολογία της να χαρακτηρίσει αδιανόητο το να αντιμετωπίζονται τέτοιες καταστάσεις με τέτοιο επιδερμικό τρόπο - και επανέλαβε στον υφυπουργό πως δεν θα επιτρέψει στο Υπουργείο Περιβάλλοντος να κωλυσιεργεί εις βάρος της υγείας των κατοίκων της Δυτικής Αθήνας και εν ανάγκη θα καταθέσει ξανά επίκαιρη ερώτηση σχετικά με την επέκταση του ΧΥΤΑ Φυλής, αυτή τη φορά απευθυνόμενη προς τον πρωθυπουργό.


NEWSLETTER