Κυριακή, 17 Νοεμβρίου 2019 18:48

Το Κέντρο Υποδοχής Προσφύγων Σκαραμαγκά επισκέφτηκε η Νάντια

Γράφτηκε από την
Το Κέντρο Υποδοχής Προσφύγων Σκαραμαγκά επισκέφτηκε η Νάντια

Το Κέντρο Υποδοχής Προσφύγων του Σκαραμαγκά επισκέφτηκε την Πέμπτη η βουλευτής Β’2 Δυτικού Τομέα Αθήνας του Κινήματος Αλλαγής, Νάντια Γιαννακοπούλου.

Σε γραπτή δήλωσή της, η ίδια τάχθηκε υπέρ των μετεγκαταστάσεων αναλογικά σε όλη τη χώρα, σε συνεννόηση με την τοπική αυτοδιοίκηση, για να αποσυμφορηθεί η απαράδεκτη κατάσταση στα νησιά.

Κατά την επίσκεψή της στο Κέντρο η βουλευτής ενημερώθηκε από τον αστυνομικό διοικητή Χαϊδαρίου, Κωνσταντίνο Παχή, για τις συνθήκες που επικρατούν και την ειρηνική συνύπαρξη των προσφύγων με τους κατοίκους της περιοχής. Ξεναγήθηκε στον χώρο, όπου είχε την δυνατότητα να δει τις υποδομές που έχουν στηθεί για τους πάνω από 2.000 πρόσφυγες που φιλοξενούνται στο Κέντρο. Ενημερώθηκε επίσης από τους υπεύθυνους του Πολεμικού Ναυτικού, για την προσπάθεια που καταβάλλεται να καλύπτονται όλες οι πρώτες ανάγκες των προσφύγων για ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, εκπαίδευση και απασχόληση των μικρών παιδιών, νομική προστασία και ενημέρωση στα δικαιώματα των προσφύγων. Επεσήμανε τις ελλείψεις της δομής, και το πόσο απαραίτητη είναι η συμμετοχή όλων των όμορων δήμων για την εύρυθμη λειτουργία της.

Οπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωσή της, η κ. Γιαννακοπούλου άκουσε προσεκτικά όλα τα αιτήματα που διατυπώθηκαν και επεσήμανε την ανάγκη να μην μείνει η κυβέρνηση σε μια επικοινωνιακή αντιμετώπιση του μεταναστευτικού ζητήματος και να αντιμετωπίσει τα προβλήματα. Τόνισε δε τον αναντικατάστατο ρόλο της αυτοδιοίκησης στη λειτουργία των δομών. Εξέφρασε ακόμη την ανησυχία της για τις διαστάσεις που μπορεί να λάβει το μεταναστευτικό/προσφυγικό πρόβλημα και για την ανάγκη μιας διαφορετικής στάσης από την Ευρωπαϊκή Ενωση συνολικά.


NEWSLETTER