Σάββατο, 16 Νοεμβρίου 2019 12:10

Αλ. Χαρίτσης: Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι απέναντι στον νέο καθεστωτισμό που επιχειρεί να επιβάλλει η ΝΔ

Γράφτηκε από την
Αλ. Χαρίτσης: Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι απέναντι στον νέο καθεστωτισμό που επιχειρεί να επιβάλλει η ΝΔ

«Οι πολίτες ζητούν από εμάς να ξεδιπλώσουμε ένα νέο πρόγραμμα που να ανταποκρίνεται στις προσδοκίες τους για μια προοδευτική διακυβέρνηση», αναφέρει σε συνέντευξή του στο grtimes.gr, ο εκπρόσωπος Τύπου και βουλευτής Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης και προσθέτει ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ έχει εδραιωθεί πλέον ως ένας από τους δύο βασικούς πόλους του πολιτικού συστήματος της Ελλάδας».

Για το άνοιγμα που επιχειρεί ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει ότι «είναι στοίχημα για εμάς να αντιστοιχίσουμε την εμπιστοσύνη που μας έδειξε ο κόσμος με την οργανωτική μας βάση και την πολιτική δουλειά που κάνουμε».

Επιτίθεται στη ΝΔ λέγοντας ότι «Θα είμαστε απέναντι στον νέο καθεστωτισμό που επιχειρεί να επιβάλλει η ΝΔ» και υποστηρίζει: «Μέσα σε τέσσερις μήνες η κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει προχωρήσει σε άκρως ανησυχητικές ενέργειες...Από το ξήλωμα του πλέγματος προστασίας της εργασίας και σειρά δήθεν αναπτυξιακών ρυθμίσεων, που κλείνουν το μάτι σε μεγαλοεπενδυτές και ακυρώνουν την περιβαλλοντική νομοθεσία, μέχρι θεσμικού χαρακτήρα παρεμβάσεις στη λογική "αποφασίζομεν και διατάσσομεν" -ΕΥΠ, Επιτροπή Ανταγωνισμού, ΚΘΒΕ, ΚΕΘΕΑ, διοικήσεις νοσοκομείων».

Κάνοντας κριτική στη διαχείριση του προσφυγικού-μεταναστευτικού από τη ΝΔ λέει: «Η ΝΔ δεν διεθνοποίησε το πρόβλημα, δεν προέβη εγκαίρως σε αποσυμφόρηση των νησιών, κατάργησε το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής...Το σήμα που δόθηκε από την κυβέρνηση Μητσοτάκη εξαρχής είναι ότι πρόκειται για δευτερεύον ζήτημα...Ως αντιπολίτευση η ΝΔ "χάιδευε" αυτιά και προσπάθησε να θρέψει τα συντηρητικά αντανακλαστικά της κοινωνίας. Τώρα θερίζει όσα έσπειρε».

Κάνει κριτική στα ΜΜΕ λέγοντας: «Μεγάλη μερίδα των ΜΜΕ και των οικονομικών συμφερόντων που συνδέονται με αυτά κρατούν μία στάση πολύ εχθρική απέναντι στην αξιωματική αντιπολίτευση κάτι που είναι πρωτόγνωρο στη χώρα μας από τη μεταπολίτευση και μετά. Ο ρόλος που τους αναλογεί είναι η πολύπλευρη ενημέρωση των πολιτών, όχι η εξυπηρέτηση συμφερόντων, είναι ζήτημα δημοκρατίας και ορθής λειτουργίας του πολιτεύματος».

 


NEWSLETTER