Πέμπτη, 27 Σεπτεμβρίου 2012 14:21

Απάντηση του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη σε ερώτηση Δαβάκη για το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο της Νέας Εθνικής Οδού Λεύκτρο-Σπάρτη

Γράφτηκε από την

Στην Π.Ε. Αρκαδίας και όχι στην Λακωνία πρόκειται να λειτουργήσει το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο της Νέας Εθνικής Οδού Λεύκτρο-Σπάρτη, όπως προβλέπει ο επιχειρησιακός σχεδιασμός του Πυροσβεστικού Σώματος και του Υπουργείου Δημοσίας Τάξεως και Προστασίας του Πολίτη. Η ενημέρωση αυτή προκύπτει από την έγγραφη απάντηση του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη κ. Νίκου Δένδια, σε Ερώτηση του Λάκωνα Βουλευτή κ. Θανάση Δαβάκη σχετικά με την έδρα του Πυροσβεστικού Κλιμακίου που πρόκειται να λειτουργήσει στην Νέα Εθνική Οδό Λεύκτρο-Σπάρτη.

Ο κ. Δαβάκης με Ερώτηση του στον αρμόδιο Υπουργό μετέφερε την διαμαρτυρία της Ένωσης Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος του Νομού Λακωνίας σχετικά με την απόφαση της ηγεσίας του Πυροσβεστικού Σώματος να τοποθετήσει στην Αρκαδία και όχι στη Λακωνία το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο, όπως άλλωστε προέβλεπε και ο αρχικός προγραμματισμός. Ο κ. Υπουργός απαντώντας στον Ερωτώντα βουλευτή αναφέρει ότι υπάρχουν υπογεγραμμένες συμβάσεις που προβλέπουν την ίδρυση συνολικά είκοσι ενός Πυροσβεστικών Κλιμακίων στους Νέους αυτοκινητοδρόμους της χώρας. Τα κτήρια των Πυροσβεστικών Κλιμακίων πρόκειται να κατασκευασθούν από τις παραχωρησιούχους εταιρείες των αυτοκινητοδρόμων ενώ για την λειτουργία και τη στελέχωση τους με προσωπικό θα είναι υπεύθυνο το Πυροσβεστικό Σώμα. Ένα εξ αυτών είναι το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο της νέας Εθνικής Οδού Λεύκτρο-Σπάρτη, με έδρα την Αρκαδία.

Επιπλέον για τη στελέχωση και τη λειτουργία των νέων Πυροσβεστικών Κλιμακίων αναμένεται να υπογραφούν από την ηγεσία του Πυροσβεστικού Σώματος σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος με τίτλο «Σύσταση Οργανικών θέσεων πυροσβεστικού Προσωπικού για τη στελέχωση των Πυροσβεστικών Κλιμακίων Εθνικών Οδών» και σχέδιο ΚΥΑ των Υπουργείων Οικονομικών και Δημοσίας Τάξεως με τίτλο «Ίδρυση Πυροσβεστικών Κλιμακίων Εθνικών Οδών».

 

Από το Γραφείο Τύπου του Θ. Δαβάκη