Πέμπτη, 13 Φεβρουαρίου 2020 12:24

Εκοψε πίτα η Νάντια Γιαννακοπούλου

Γράφτηκε από την

Εκδήλωση κοπής πίτας πραγματοποίησε η βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής Δυτικού Τομέα στη Β’ Αθηνών Νάντια Γιαννακοπούλου, την περασμένη Κυριακή σε αίθουσα εκδηλώσεων του Δημαρχείου Περιστερίου.

Σύμφωνα με την ενημέρωση από το πολιτικό της γραφείο:

«Το "παρών" έδωσαν κοντά 1.000 πολίτες που παρακολούθησαν με ενδιαφέρον την ομιλία της βουλευτού και αντάλλαξαν απόψεις μαζί της. Ανάμεσα τους, τίμησαν την εκδήλωση με την παρουσία τους ο Κώστας Σκανδαλίδης, ο Χρήστος Πρωτόπαππας, ο δήμαρχος Περιστερίου Α. Παχατουρίδης, ο δήμαρχος Πετρούπολης Σ. Βλάχος, ο δήμαρχος Ιλίου Ν. Ζενέττος, ο δήμαρχος Αγίας Βαρβάρας Λ. Μίχος και πλήθος δημοτικών συμβούλων της περιοχής, ο περιφερειακός σύμβουλος Γ. Κατριβάνος, οι πρώην βουλευτές και υπουργοί Η. Παπαηλίας και Λ. Λωτίδης, η Ζέφη Δημαδάμα, η Βάσια Αναστασίου, ο Αποστόλης Σπυρόπουλος και εκπρόσωποι συνδικαλιστικών φορέων και συλλόγων της περιοχής.

Στην ομιλία της, αφού άσκησε κριτική για την κυβέρνηση της Ν.Δ. και τον ΣΥΡΙΖΑ, η Ν. Γιαννακοπούλου επεσήμανε για το ΚΙΝΑΛ:

Είναι γεγονός ότι βρισκόμαστε σε δημοκοπική στασιμότητα και ότι σ’ ένα βαθμό μείναμε πίσω στη μάχη του Κέντρου. Να σας πω την αλήθεια δεν ξέρω αν την δώσαμε και ποτέ, και εμφανίζουμε κι εμείς συμπτώματα ιδεολογικής και πολιτικής ασάφειας. Η πολιτική αυτονομία δεν καθορίζεται με ίσες αποστάσεις από ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, ούτε με αδέξια δήθεν αριστερά κλικ, αλλά από το αν έχεις προγραμματική και πολιτική υπεροχή, από το αν έχεις προτάσεις που υπερβαίνουν την σημερινή γενικότερη στασιμότητα και απαντούν πειστικά και τεκμηριωμένα στα σημερινά προβλήματα του κόσμου και διαμορφώνουν με προοδευτικούς όρους το αύριο.

Σαν βασική δύναμη της αντιπολίτευσης θα ασκήσουμε δριμύτατη κριτική καταρχάς και κυρίως στην κυβέρνηση από θέσεις κεντροαριστερές, από θέσεις προοδευτικές και μεταρρυθμιστικές, λογικές και μετρημένες. Ωστόσο αν κάποιοι θεωρούν ότι θα ξεχάσουμε τις ευθύνες όσων έπαιξαν με τις τύχες της χώρας, με τους θεσμούς, και μας ενοχοποίησαν για τα πάντα, αυταπατώνται για άλλη μια φορά. Δεν είμαστε χρήσιμοι ηλίθιοι, ούτε μας αρέσει να μοιραζόμαστε αυταπάτες. Πολύ περισσότερο, δεν μας αφορούν μετωπικές λογικές χωρίς περιεχόμενο που παραπέμπουν σε προηγούμενες δεκαετίες.

Περιγράφω αυτό το πολιτικό τοπίο, γιατί από αυτό φαίνονται οι δικές μας δυνατότητες να διαμορφώσουμε έναν ισχυρό, σύγχρονο, δυναμικό πόλο, με κεντροαριστερά, μεταρρυθμιστικά χαρακτηριστικά. Και πιστεύω με όλη μου την ψυχή ότι μπορούμε πραγματικά να τα καταφέρουμε».