Τετάρτη, 11 Μαρτίου 2020 17:36

Η Νάντια Γιαννακοπούλου για κορονοϊό

Γράφτηκε από την
Η Νάντια Γιαννακοπούλου για κορονοϊό

 

“Οι κανόνες πρόληψης για τον κορονοϊό είναι ενιαίοι και πρέπει να εφαρμόζονται από όλους” σημειώνει σε χθεσινή της δήλωση η Μεσσήνια βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής Δυτικού Τομέα στη Β’ Αθηνών, Νάντια Γιαννακοπούλου - και επισημαίνει ότι για τα θέματα που αφορούν την εκδήλωση της θρησκευτικής πίστης, οι επιστήμονες οφείλουν να διατυπώσουν την καθαρά επιστημονική τους θέση, την οποία οφείλουμε να σεβαστούμε.

Αναλυτικά η δήλωση της:

“Δυστυχώς τις τελευταίες μέρες τα κρούσματα κορονοϊού στην πατρίδα μας πολλαπλασιάστηκαν και αυτό τροφοδοτεί εύλογη ανησυχία. Πολύ περισσότερο η ανασφάλεια εντείνεται αφού διατυπώνονται εκτιμήσεις αρμοδίων επιστημόνων ότι η διάδοση μπορεί να γίνει με πιο γρήγορους ρυθμούς στο επόμενο χρονικό διάστημα και στην χώρα μας. Αλλωστε και η διεθνής εμπειρία αυτόν τον κίνδυνο αναδεικνύει.

Αισθάνομαι ως χρέος μου να ευχαριστήσω τους ανθρώπους του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας, τους λοιμωξιολόγους, τον ιατρικό κόσμο και το νοσηλευτικό προσωπικό της χώρας που έδωσαν και δίνουν με πάθος και ευθύνη τη μάχη του περιορισμού των κρουσμάτων, με σοβαρά αποτελέσματα. Σ’ αυτούς τους ανθρώπους ας δείξουμε και την πλήρη εμπιστοσύνη όλοι μας δείχνοντας πειθαρχία και πλήρη σεβασμό των κανόνων πρόληψης.

Οι κανόνες αυτοί πρέπει να είναι απ’ όλους σεβαστοί, είτε αφορά τον καθένα ξεχωριστά, είτε αφορά τη λειτουργία επαγγελματικών, αθλητικών, πολιτιστικών, κοινωνικών και λατρευτικών χώρων, χωρίς καμία εξαίρεση. Ιδιαίτερα, όσον αφορά τα θέματα που αφορούν την εκδήλωση της θρησκευτικής πίστης, οι επιστήμονες πριν απ’ όλα οφείλουν να διατυπώσουν την καθαρά επιστημονική τους θέση, θέση την οποία οφείλουμε απέναντι στα παιδιά μας, στους συγγενείς, φίλους και συνεργάτες μας να σεβαστούμε. Ο σεβασμός της επιστήμης και της ζωής δεν έρχεται σε αντίθεση με την πίστη μας και αυτό πρέπει να γίνει σαφές και από την Πολιτεία και από την Εκκλησία.

Αλίμονο αν η πίστη μας κρινόταν από την λήψη μέτρων προφύλαξης, έστω για ένα διάστημα μέχρι να κερδηθεί η μάχη με τον ιό. Κανένας δεν πρέπει και δεν μπορεί να επικριθεί γιατί επέλεξε ακόμα και να απέχει για λίγο από τη συμμετοχή του στις παραδοσιακές λειτουργικές πρακτικές της Εκκλησίας μας. Αυτά τα μέτρα δεν αλλάζουν τις παραδόσεις της Εκκλησίας, αλλά είναι απαραίτητες προσωρινές προφυλάξεις κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου κρίσης".

 

 


NEWSLETTER