Παρασκευή, 03 Απριλίου 2020 17:28

Ο Μαντάς στηρίζει αίτημα να γίνει το Παναρκαδικό, νοσοκομείο αναφοράς

Γράφτηκε από την
Ο Μαντάς στηρίζει αίτημα να γίνει το Παναρκαδικό, νοσοκομείο αναφοράς

Την πλήρη στήριξή του παρέχει ο βουλευτής Μεσσηνίας Περικλής Μαντάς στο αίτημα του περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα για ορισμό του Παναρκαδικού Νοσοκομείου Τρίπολης ως νοσοκομείου αναφοράς για τον κορονοϊό COVID-19 στην Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Σε σχετική του αναφορά κοινοβουλευτικού ελέγχου προς τον υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια, ο κ. Μαντάς αναφέρεται στο μεγάλο γεωγραφικό και πληθυσμιακό εύρος που καλύπτει η 6η ΥΠΕ (Υγειονομική Περιφέρεια), στην οποία εντάσσεται και η Περιφέρεια Πελοποννήσου. Επίσης ο κ. Μαντάς σημειώνει ότι τα νοσοκομεία του Ρίου και των Ιωαννίνων που έχουν οριστεί έως σήμερα ως νοσοκομεία αναφοράς, απέχουν μεγάλη απόσταση για πολλούς πολίτες της Πελοποννήσου.

Από την άλλη μεριά και όπως αναφέρει ο βουλευτής, «ο ορισμός του Παναρκαδικού Νοσοκομείου Τρίπολης ως επιπλέον νοσοκομείου αναφοράς για τον κορονοϊό COVID-19 θα δώσει τη δυνατότητα καλύτερου επιμερισμού των πιθανών μελλοντικών κρουσμάτων της νόσου και θα υποστηρίξει υγειονομικά με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τους πολίτες της Πελοποννήσου, διασφαλίζοντας ότι θα υπάρχει ένα μεγάλο, σύγχρονο και οργανωμένο νοσοκομείο σε κοντινή απόσταση από τις εστίες τους, για τη μεγάλη πλειοψηφία των κατοίκων της Περιφέρειας».

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της αναφοράς: "Σας διαβιβάζω τη με ημερομηνία 31-3-2020 επιστολή του περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα, με την οποία αιτείται τον ορισμό του Παναρκαδικού Νοσοκομείου Τρίπολης ως νοσοκομείου αναφοράς για τον κορονοϊό COVID-19 στην Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Οπως αναφέρεται στην επιστολή του περιφερειάρχη, στην 6η ΥΠΕ (Υγειονομική Περιφέρεια) στην οποία υπάγεται η Περιφέρεια Πελοποννήσου, υπάρχουν μόνο δύο νοσοκομεία αναφοράς, ένα στο Ρίο και ένα στα Ιωάννινα. Μάλιστα είναι γεγονός ότι η 6η ΥΠΕ καλύπτει μια πολύ μεγάλη γεωγραφική και πληθυσμιακή περιοχή, μια και ουσιαστικά σχετίζεται με την περιοχή που καλύπτουν 4 Περιφέρειες της χώρας.

O ορισμός του Παναρκαδικού Νοσοκομείου Τρίπολης ως επιπλέον νοσοκομείο αναφοράς για τον κορονοϊό COVID-19 θα δώσει τη δυνατότητα καλύτερου επιμερισμού των πιθανών μελλοντικών κρουσμάτων της νόσου και θα υποστηρίξει υγειονομικά με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τους πολίτες της Πελοποννήσου, διασφαλίζοντας ότι θα υπάρχει ένα μεγάλο, σύγχρονο και οργανωμένο νοσοκομείο σε κοντινή απόσταση από τις εστίες τους, για τη μεγάλη πλειοψηφία των κατοίκων της Περιφέρειας. Σε αυτό το πλαίσιο, παρακαλώ όπως εξετάσετε τη δυνατότητα ικανοποίησης του αιτήματος της Περιφέρειας Πελοποννήσου και προβείτε στον ορισμό του Παναρκαδικού Νοσοκομείου Τρίπολης ως επιπλέον νοσοκομείου αναφοράς για τον κορονοϊό COVID-19".

 

 

Καλαμάτα, 02-04-2020

 

ΑΝΑΦΟΡΑ

ΓΙΑ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΥΓΕΙΑΣ

 

ΘΕΜΑ: «Ορισμός Παναρκαδικού Νοσοκομείου ως Νοσοκομείο Αναφοράς για τον κορωνοϊό COVID-19 στην Περιφέρεια Πελοποννήσου»

 

Αξιότιμε κ. Υπουργέ,

 

Σας διαβιβάζω τη με ημερομηνία 31-03-2020 επιστολή του Περιφερειάρχη Πελοπονήσσου Παναγιώτη Νίκα, με την οποία αιτείται τον ορισμό του Παναρκαδικού Νοσοκομείου Τρίπολης ως Νοσοκομείο Αναφοράς για τον κορωνοϊό COVID-19 στην Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Όπως αναφέρεται στην επιστολή του Περιφερειάρχη, στην 6η ΥΠΕ (Υγειονομική Περιφέρεια) στην οποία υπάγεται η Περιφέρεια Πελοποννήσου, υπάρχουν μόνο δύο (2) Νοσοκομεία Αναφοράς, ένα στο Ρίο και ένα στα Ιωάννινα. Μάλιστα είναι γεγονός ότι η 6η ΥΠΕ καλύπτει μια πολύ μεγάλη γεωγραφική και πληθυσμιακή περιοχή, μια και ουσιαστικά σχετίζεται με την περιοχή που καλύπτουν τέσσερεις (4) Περιφέρειες της χώρας.

O ορισμός του Παναρκαδικού Νοσοκομείου Τρίπολης ως επιπλέον Νοσοκομείο Αναφοράς για τον κορωνοϊό COVID-19 θα δώσει τη δυνατότητα καλύτερου επιμερισμού των πιθανών μελλοντικών κρουσμάτων της νόσου και θα υποστηρίξει υγειονομικά με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τους πολίτες της Πελοποννήσου, διασφαλίζοντας ότι θα υπάρχει ένα μεγάλο, σύγχρονο και οργανωμένο νοσοκομείο σε κοντινή απόσταση από τις εστίες τους, για τη μεγάλη πλειοψηφία των κατοίκων της Περιφέρειας.

Σε αυτό το πλαίσιο, παρακαλώ όπως εξετάσετε τη δυνατότητα ικανοποίησης του αιτήματος της Περιφέρειας Πελοποννήσου και προβείτε στον ορισμό του Παναρκαδικού Νοσοκομείου Τρίπολης ως επιπλέον Νοσοκομείο Αναφοράς για τον κορωνοϊό COVID-19.

 

Ο αναφέρων Βουλευτής

 

Περικλής Μαντάς

Βουλευτής Μεσσηνίας


NEWSLETTER