Δευτέρα, 10 Δεκεμβρίου 2012 12:30

Πετράκος καταγγέλλει Τατούλη για τη διαχείριση σκουπιδιών

Γράφτηκε από την
Πετράκος καταγγέλλει Τατούλη για τη διαχείριση σκουπιδιών

Την πολιτική του περιφερειάρχη Πέτρου Τατούλη για τη διαχείριση των σκουπιδιών καταγγέλλει ο βουλευτής Θανάσης Πετράκος. Στην ανακοίνωση που εξέδωσε το γραφείο Τύπου του βουλευτή αναφέρεται ότι υπάρχει έγγραφο που αποδεικνύει ότι ο κ. Τατούλης θέλει να μετατρέψει την Πελοπόννησο σε "ειδική οικονομική ζώνη προς μεγάλη χαρά των μεγαλοεργολάβων και ιδιαίτερα των εκλεκτών του κ. Φούχτελ". 

Αναλυτικά η ανακοίνωση του κ. Πετράκου: 

"Επειδή στο παραλήρημά του είπε πολλά ο κ. Τατούλης για τη «μαφία» των σκουπιδιών, αποκαλύπτουμε και ενημερώνουμε τους δημάρχους, τα Δημοτικά Συμβούλια και τους πολίτες της Πελοποννήσου πόσο «φροντίζει» για τα συμφέροντα των μεγαλοεργολάβων που προτίθενται να αναλάβουν το έργο της δήθεν ολοκληρωμένης διαχείρισης των απορριμμάτων το οποίο προχωράει με διαδικασίες που δεν οδηγούν πουθενά. Για το λόγο αυτό πρότεινε στους εκπροσώπους της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και στην ομάδα Task Force του κ. Ράιχενμπαχ να «νομιμοποιήσουν» την παραβίαση της νομοθεσίας και την κατάργηση της οικονομικής και θεσμικής αυτοτέλειας των δήμων προκειμένου οι εκλεκτοί του κ. Φουχτελ, επιστήθιου φίλου του κ. Τατούλη, να «γλεντήσουν» το φιλέτο.

Το έγγραφο που έχουμε στα χέρια μας είναι άκρως αποκαλυπτικό για την πρόθεση του κ. Τατούλη να μετατρέψει την Πελοπόννησο σε ειδική οικονομική ζώνη προς μεγάλη χαρά των μεγαλοεργολάβων και ιδιαίτερα των εκλεκτών του κ. Φούχτελ. Στο έγγραφο αυτό που έστειλε στους εκπροσώπους της Ε.Ε. και του Ράιχενμπαχ για την ατζέντα της συζήτησης που έγινε στις 30 Νοέμβρη 2012 πρότεινε τα εξής πρωτοφανή:

- Περιβαλλοντική εξαίρεση!!!

- Θέματα Φ.Π.Α. (δηλ. να χαριστεί στους μεγαλοεργολάβους ο Φ.Π.Α.)

- Δυνατότητα εμπροστοβαρών πληρωμών (άλλο ένα μεγάλο δώρο στους μεγαλοεργολάβους)

- Ρυθμίσεις για την διοικητική παύση λειτουργίας μη συμβατών με το έργο εγκαταστάσεων (δηλ. να απαγορευθεί σε κάποιους δήμους να έχουν π.χ. μια μονάδα ολοκληρωμένης διαχείρισης διαλογής στην πηγή, ανακύκλωση, κομποστοποίηση κ.ά. με σκοπό να πηγαίνουν όλα τα απορρίμματα στην μονάδα του ΣΔΙΤ για καύση).

- Ρυθμίσεις για την έγκαιρη μεταφορά πόρων από το ανταποδοτικά τέλη στην αναθέτουσα αρχή!!!

Οσον αφορά τα 250.000 € της μείωσης της αμοιβής του συμβούλου και το 1,7 εκ. € της μείωσης του ποσού που θα έδινε ο κ. Τατούλης για την προεκλογική του εκστρατεία χρηματοδοτώντας φιλικά του ΜΜΕ για δήθεν ευαισθητοποίηση, ενημερώνουμε τους πολίτες αλλά και τα διάφορα «τρωκτικά» ότι το υπουργείο και η διαχειριστική αρχή του ΕΠΠΕΡΑΑ αποκατέστησαν μετά την παρέμβασή μας την νομιμότητα η οποία είχε παραβιαστεί. Η νομοθεσία ορίζει σαφώς ότι οι δαπάνες για ενημέρωση-διαφήμιση δεν μπορούν να υπερβαίνουν το 0,5% του προϋπολογισμού του έργου. Το ποσό των 153.000€ που απέμειναν είναι ακριβώς το 0,5% του προϋπολογισμού. Θέλει δηλ. ο κ. Τατούλης και οι φίλοι του να παρανομεί το υπουργείο; 

Τέλος, σχετικά με τις δηλώσεις του κ. Τατούλη ότι ο Κρεμλής θα παρέμβει για να ξαναπάρει το κονδύλι του 1,7 εκ. €, τον συμβουλεύουμε να μην συνεχίσει να παραπλανεί και να λέει ψέματα στους εκπροσώπους της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και να μην τους καλεί να παρέμβουν για να παραβιαστεί η νομοθεσία, γιατί θα τον πάρουν σύντομα χαμπάρι ότι τους λέει ψέματα και τους παραπλανεί και τότε θα ψάχνει να κρυφτεί και δεν θα βρίσκει τόπο.

Υ.Γ. Ενα επιπλέον ερώτημα: Γιατί οι 69 ΧΑΔΑ που έκλεισαν μέχρι τώρα στοίχισαν λίγο παραπάνω από 1 εκ. ευρώ και για τους 82 χρειάζονται 20,5 εκ. ευρώ; (Το ερώτημα αυτό ως «γέφυρα» για την συνέχεια…)". 


NEWSLETTER