Σάββατο, 26 Σεπτεμβρίου 2020 11:33

Μαντάς σε Οικονόμου για τη παραβατικότητα στην Τριφυλία

Γράφτηκε από την
Μαντάς σε Οικονόμου για τη παραβατικότητα στην Τριφυλία

Την αποτελεσματική αντιμετώπιση της παραβατικότητας στην Τριφυλία, αλλά και σε άλλες περιοχές της Μεσσηνίας, ζήτησε ο βουλευτής Περικλής Μαντάς από τον υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη Λευτέρη Οικονόμου, σε συνάντηση που είχαν το βράδυ της Πέμπτης.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Πολιτικού Γραφείου του Μεσσηνίου βουλευτή:
"Ο κ. Μαντάς είχε την ευκαιρία να ενημερώσει αναλυτικά τον υφυπουργό για τα ζητήματα ασφάλειας που έχουν ανακύψει το τελευταίο διάστημα στην περιοχή της Τριφυλίας και ειδικότερα στα Φιλιατρά, ενώ σημείωσε ότι η εγκληματικότητα φαίνεται να έχει αυξηθεί μετά το κλείσιμο του Αστυνομικού Τμήματος της περιοχής. Ο κ. Μαντάς τόνισε την ανάγκη να βρεθεί όσο το δυνατόν ταχύτερα λύση στο πρόβλημα, ενώ σημείωσε ότι είναι πολύ σημαντικό να αποκατασταθεί το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών, αφού αποτελεί βασική παράμετρο της καθημερινότητας όλων των κατοίκων και ειδικά των πιο ευάλωτων.
Επίσης ο κ. Μαντάς ζήτησε να εξεταστεί ξανά το ενδεχόμενο επαναλειτουργίας του Αστυνομικού Τμήματος Φιλιατρών, ως μια κίνηση που θα είναι σίγουρα προς τη θετική κατεύθυνση, ωστόσο κάθε απόφαση θα πρέπει να ακολουθεί τον ευρύτερο σχεδιασμό που υλοποιεί η Ελληνική Αστυνομία.
Το δεύτερο ζήτημα που ο κ. Μαντάς έθεσε υπόψη του υφυπουργού αφορά τα φαινόμενα παραβατικότητας από ομάδες Ρομά που έχουν κάνει την εμφάνισή τους σε διάφορες περιοχές του Νομού Μεσσηνίας. Ο βουλευτής ζήτησε να υπάρξει μεγαλύτερη δραστηριοποίηση της Πολιτείας και της Αστυνομίας για την αντιμετώπισή τους, ενώ σημείωσε ότι θα πρέπει να υπάρξει περισσότερη επιχειρησιακή εμπλοκή της Αστυνομίας μέσω ελέγχων και άλλων σχετικών ενεργειών, με στόχο αρχικά το μετριασμό και στη συνέχεια την οριστική εξάλειψη του φαινόμενου.
Από την πλευρά του ο κ. Οικονόμου ευχαρίστησε τον βουλευτή για την αναλυτική ενημέρωση που του παρείχε, ενώ δεσμεύτηκε να ενεργήσει τάχιστα και προς τις δύο κατευθύνσεις. Οσον αφορά το ζήτημα της Τριφυλίας, δεσμεύτηκε να υπάρξει σύντομα λύση από την πλευρά του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, ενώ αναφορικά με τα ζητήματα παραβατικότητας, θα δοθεί άμεσα εντολή ώστε να υπάρξει γρήγορα ολοκληρωμένη και αποτελεσματική αντιμετώπιση".


NEWSLETTER