Τετάρτη, 07 Οκτωβρίου 2020 17:03

Σήμερα στη Βουλή το Φιλιατρινό Φράγμα

Γράφτηκε από την

Σήμερα αναμένεται να συζητηθεί στη Βουλή η επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή Μεσσηνίας Αλέξη Χαρίτση προς τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Μάκη Βορίδη με θέμα «Kαμία εξέλιξη στην ολοκλήρωση της διαδικασίας δημοπράτησης για την αξιοποίηση και ολοκλήρωση του Φιλιατρινού Φράγματος».

Η διαδικασία ξεκινάει στις 9 μ.μ. και η εν λόγω ερώτηση είναι 5η κατά σειρά.
Εξάλλου, με αφορμή την παράταση για την τακτοποίηση αυθαιρέτων, την οποία χαρακτηρίζει ως “ασπιρίνη”, ο κ. Χαρίτσης προέβη στην ακόλουθη δήλωση:
“Ο υπουργός Περιβάλλοντος κ. Χατζηδάκης αναγνωρίζοντας το χάος που έχει προκαλέσει με την απόφαση του να μην δοθεί παράταση στην προθεσμία τακτοποίησης των αυθαιρέτων κτισμάτων, προχώρησε στην εκτός θεσμικού πλαισίου και ψηφιακής διαδικασίας «σιωπηρή» παράταση για συγκεκριμένες περιπτώσεις.
Ο κ. Χατζηδάκης όλο το προηγούμενο διάστημα αγνόησε χιλιάδες μηχανικούς, οι οποίοι ζητούσαν εναγωνίως την παράταση της διαδικασίας και αναγκάστηκαν να δουλεύουν νυχθημερόν για να μπορέσουν να ανταποκριθούν στα απαιτητικά χρονοδιαγράμματα. Την ίδια στιγμή μάλιστα που η Πολιτεία δεν είχε ανταποκριθεί στις δικές της υποχρεώσεις, όπως η ενεργοποίηση επιτροπών για προστατευόμενες περιοχές, οι εκκρεμείς υποθέσεις σε δασικές περιοχές αλλά και η οριοθέτηση ρεμάτων.
Ο υπουργός επιδεικτικά αγνόησε την τροπολογία που καταθέσαμε από κοινού με συναδέλφους από την ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ για παράταση στην προθεσμία και προχωράει τώρα σε λύσεις «ασπιρίνες», οι οποίες το μόνο που κάνουν είναι να επιτείνουν το επιτελικό μπάχαλο και να μην λύνουν το πρόβλημα”.