Τρίτη, 24 Νοεμβρίου 2020 18:37

Μαζικά τεστ ζητεί η Νάντια Γιαννακοπούλου

Γράφτηκε από την
Μαζικά τεστ ζητεί η Νάντια Γιαννακοπούλου


Την άμεση ανάγκη για διενέργεια μαζικών τεστ κορονοϊού στους εργαζόμενους στα δικαστήρια όλης της χώρας επισημαίνει η Μεσσήνια βουλευτής Β2 Δυτικού Τομέα Αθήνας με το Κίνημα Αλλαγής Νάντια Γιαννακοπούλου.

Με αναφορά που κατέθεσε χθες προς τους υπουργούς Υγείας και Δικαιοσύνης, αναφέρεται στο έγγραφο που απέστειλε η Ομοσπονδία των Δικαστικών Υπαλλήλων της χώρας, κάνοντας έκκληση να ληφθεί άμεσα η απόφαση να διενεργούνται υποχρεωτικώς τεστ ανίχνευσης κορονοϊού σε όλους τους εργαζόμενους, καθώς και τακτικές απολυμάνσεις στους χώρους των δικαστηρίων.
Συγκεκριμένα, τονίζει «την ανάγκη παρέμβασης από μέρους του υπουργείου Δικαιοσύνης, ώστε να προβεί σε τακτικές απολυμάνσεις στους χώρους των δικαστηρίων. Δυστυχώς, παρά τις συνεχείς εκκλήσεις μας προς το υπουργείο Δικαιοσύνης, πολύ πριν τεθούν τα περιοριστικά μέτρα, δεν υπήρξε η ανάλογη ευαισθησία και ανταπόκριση για την εφαρμογή των υγειονομικών πρωτοκόλλων. Η τήρηση μέτρων και η πρόληψη για την αποφυγή νέων κρουσμάτων είναι προτεραιότητα όλων μας». Γι’ αυτό επιζητεί την ανάλογη ευαισθησία και ανταπόκριση για την εφαρμογή των υγειονομικών πρωτοκόλλων, αφού ο χώρος των δικαστηρίων αποτελεί χώρο άκρως επικίνδυνο για την υπερμετάδοση του ιού.


NEWSLETTER