Σάββατο, 03 Απριλίου 2021 21:28

Ρύθμιση για ανεξόφλητα χρέη ζητεί ο Λαμπρόπουλος

Ρύθμιση για ανεξόφλητα χρέη ζητεί ο Λαμπρόπουλος

 

Ρυθμιστική παρέμβαση για τα ανεξόφλητα χρέη των δανειοληπτών που, ενώ έχουν πληρώσει μεγάλα ποσά, ακόμα χρωστούν, ζητεί με ερώτησή του ο βουλευτής Γιάννης Λαμπρόπουλος.

Αναλυτικά η ερώτηση του κ. Λαμπροπουλου:

«Όπως είναι γνωστό, παλαιά ανεξόφλητα τραπεζικά δάνεια έχουν περάσει στα χέρια εισπρακτικών εταιρειών, οι οποίες πολλές φορές, εκβιαστικά και απειλητικά, απευθύνονται και προσκαλούν τους δανειολήπτες να προσέλθουν για υποτιθέμενο συμβιβασμό και καταβολή της οφειλής τους.

Πολλοί από τους δανειολήπτες, αν και έχουν καταβάλει μεγάλο μέρος των δανείων τους, αδυνατούν να αντεπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους, καθώς με τους τόκους παραμένουν και πάλι υψηλά.

Από την πλευρά τους οι εταιρείες, για να εισπράξουν, οφείλουν να προβούν σε λογικές εκπτώσεις και συμβιβασμούς, ώστε και οι δανειολήπτες να μην χάσουν τις περιουσίες τους.

Ερωταται ο κ. υπουργός:

Τι πρόκειται να πράξει για να περιορίσει την ασυδοσία των εταιρειών και να ισχύσουν κάποιοι κανόνες και κριτήρια στις συμβιβαστικές συναντήσεις μεταξύ των εισπρακτικών εταιρειών και των δανειοληπτών, ώστε να προκύψουν δίκαιες και ρεαλιστικές διευκολύνσεις στην αποπληρωμή των δανείων;».