Σάββατο, 15 Μαϊος 2021 14:51

Σκόπιμες κωλυσιεργίες στα voucher για βρεφονηπιακούς σταθμούς καταγγέλλουν 48 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ

Γράφτηκε από την

 

Για σκόπιμες κωλυσιεργίες στα voucher για βρεφονηπιακούς σταθμούς και κέντρα δημιουργικής απασχόλησης παιδιών (ΚΔΑΠ) και ανάπηρων παιδιών (ΚΔΑΠμεΑ) κάνουν λόγο ο Μεσσήνιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Χαρίτσης και 47 ακόμη βουλευτές του κόμματος, σε ερώτησή τους προς τους υπουργούς Εργασίας και Κοιν. Υποθέσεων, Οικονομίας και Ανάπτυξης και Εσωτερικών.

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ερωτούν τους υπουργούς:

α) Ποιους σκοπούς εξυπηρετούν οι καθυστερήσεις στην έναρξη του προγράμματος των vouchers για βρεφονηπιακούς σταθμούς, ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠμεΑ για το 2021-22.

β) Αν θα επιταχύνουν την έκδοση της ΚΥΑ για τα φετινά vouchers, ώστε να βγουν τα αποτελέσματα πριν από τις διακοπές του Αυγούστου και να μπορέσουν οι γονείς να τοποθετήσουν έγκαιρα τα παιδιά τους στις δομές.

γ) Αν θα επιταχύνουν της έκδοση των δύο ΚΥΑ εφαρμογής του Ν. 4756/20 για τα ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠμεΑ για μπορέσουν ισότιμα όλες οι δομές να συμμετάσχουν στο φετινό πρόγραμμα και να γνωρίζουν πώς θα λειτουργήσουν τη νέα χρονιά.

δ) Πότε θα επαναλειτουργήσουν τα ΚΔΑΠ αφού απευθύνονται σε παιδιά του δημοτικού τα οποία πηγαίνουν πλέον κανονικά σχολείο μετά από αρνητικό rapid test.