Τρίτη, 24 Αυγούστου 2021 15:40

Ο Χαρίτσης για την πανδημία στη Μεσσηνία (βίντεο)

Γράφτηκε από τον

“Πρέπει επιτέλους η κυβέρνηση να σοβαρευτεί και να λάβει μέτρα” για τη στήριξη του δημόσιου συστήματος υγείας, σημειώνει σε δήλωσή του ο βουλευτής Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία Αλέξης Χαρίτσης, με αφορμή το γεγονός ότι “ο νομός βρίσκεται στη χειρότερη υγειονομική κατάσταση από την αρχή της πανδημίας”.

Επισημαίνει την ανάγκη πλήρους στελέχωσης των κέντρων υγείας και του Νοσοκομείου Καλαμάτας κι επικρίνει και το υπουργείο Υγείας που δεν απαντά στις κοινοβουλευτικές ερωτήσεις για τα σοβαρά ζητήματα στο χώρο της υγείας.

Μετά την πρόσφατη επίσκεψή του στο Κέντρο Υγείας Μελιγαλά και τα σημαντικά προβλήματα που διαπίστωσε, επικρίνοντας το υπουργείο Υγείας, παρατηρεί πως “είναι το μόνο υπουργείο που δεν μπαίνει καν στον κόπο να απαντήσει στις κοινοβουλευτικές ερωτήσεις. Εδώ δεν έχουμε καμία απάντηση για το τι γίνεται με τα κενά, πώς θα καλυφθούν τα κενά. Υπάρχει μία τεράστια υποστελέχωση αυτή τη στιγμή και με αυτή την αιμορραγία που υπάρχει από τα κέντρα υγείας προς το Νοσοκομείο Καλαμάτας, η κατάσταση γίνεται ακόμα πιο δύσκολη”.

Ο Αλ. Χαρίτσης τονίζει ότι “πρέπει επιτέλους η κυβέρνηση να σοβαρευτεί και πρέπει να λάβει μέτρα” και διευκρινίζει: “Τα μέτρα αυτά είναι η πλήρης στελέχωση των κέντρων υγείας και του νοσοκομείου. Να υπάρξει ενίσχυση των κινητών μονάδων. Να υπάρξουν συνεργεία του ΕΟΔΥ που να μπορούν να πηγαίνουν σε όλη την επαρχία. Να υπάρξει ουσιαστική στήριξη του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού και μισθολογική στήριξη. Πρέπει οι άνθρωποι που είναι στην πρώτη γραμμή της μάχης της πανδημίας να στηριχθούν σε αυτές τις πολύ δύσκολες συνθήκες που καλούνται να εργαστούν και να προσφέρουν στο κοινωνικό σύνολο”.

Επισημαίνει πως “φαίνεται ότι θα είναι δύσκολες για την περιοχή μας οι επόμενες εβδομάδες. Χρειάζεται το σύστημα υγείας σε όλες του τις βαθμίδες στήριξη. Πρέπει και η 6η ΥΠΕ να αναλάβει επιτέλους τις ευθύνες της. Ολα αυτά πρέπει να γίνουν χθες, δεν έχουμε χρόνο για χάσιμο”.

Κλείνοντας, στέλνει μήνυμα “όσοι δεν το έχουν κάνει μέχρι τώρα, να προχωρήσουν στον εμβολιασμό. Είναι απαραίτητο να εμβολιαστούμε όλοι, έτσι ώστε να προφυλαχθούμε εμείς οι ίδιοι και να προστατεύσουμε και το κοινωνικό σύνολο, για να μπορέσει να αντέξει και το σύστημα υγείας σε αυτή την πολύ δύσκολη κατάσταση που αντιμετωπίζουμε”.

Γ.Σ.