Τετάρτη, 22 Σεπτεμβρίου 2021 20:53

Ο Μαντάς για επιδότηση επενδύσεων στο Δήμο Οιχαλίας (βίντεο)

Γράφτηκε από την
Ο Μαντάς για επιδότηση επενδύσεων στο Δήμο Οιχαλίας (βίντεο)

Για τα πολλαπλά οφέλη που αναμένεται να καρπωθεί η περιοχή της Οιχαλίας, λόγω της συμπερίληψής της στο Σχέδιο Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης (ΣΔΑΜ) για τη Μεγαλόπολη, μίλησε ο βουλευτής Περικλής Μαντάς στο πλαίσιο της συνάντησης που πραγματοποιήθηκε στο Μελιγαλά,

με τη συμμετοχή του αναπληρωτή υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων Νίκου Παπαθανάση, του περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα, της δημάρχου Οιχαλίας Παναγιώτας Γεωργακοπούλου, του γραμματέα Ιδιωτικών Επενδύσεων και ΣΔΙΤ Ορέστη Καβαλάκη και του προέδρου του ΣΔΑΜ Κωστή Μουσουρούλη.

 

Τα παραπάνω τονίζονται σε ανακοίνωση του Πολιτικού Γραφείου του Μεσσήνιου βουλευτή, στην οποία αναφέρονται και τα εξής:

"Όπως τόνισε ο κ. Μαντάς, ο Δήμος Οιχαλίας «βρίσκεται στον πυρήνα του ΣΔΑΜ» που έχει εκπονήσει η κυβέρνηση για την ομαλή μετάβαση στη μετα-λιγνιτική εποχή, σημειώνοντας ότι η εξέλιξη αυτή καθιστά την περιοχή «ιδιαίτερα ελκυστική για ιδιωτικές επενδύσεις». Ταυτόχρονα σημείωσε ότι «ενισχύεται η απασχόληση, ειδικά για τους νέους ανθρώπους», καθώς παρέχονται επιπλέον κίνητρα ώστε να παραμείνουν και να εργαστούν στον τόπο τους. Σύμφωνα με τον βουλευτή, η συμπερίληψη της Οιχαλίας στο ΣΔΑΜ Μεγαλόπολης «βελτιώνει σημαντικά την αναπτυξιακή προοπτική της περιοχής», ενώ ταυτόχρονα ο τόπος γίνεται προορισμός απορρόφησης αξιόλογου μέρους των δημοσίων επενδύσεων που προγραμματίζονται και στοχεύουν αφενός στην αποκατάσταση του περιβάλλοντος και αφετέρου στον ομαλό μετασχηματισμό της τοπικής οικονομίας.

Ο κ. Μαντάς επίσης ευχαρίστησε τον κ. Παπαθανάση, τον κ. Καβαλάκη και τον κ. Μουσουρούλη για το ενδιαφέρον που έχουν δείξει μέχρι σήμερα, όπως και για τις ενέργειές τους, σημειώνοντας «τις θετικές προοπτικές και προσδοκίες που ανοίγονται μπροστά μας», ενώ τόνισε ότι απαιτείται εγρήγορση από όλους, τόσο για να διευθετηθούν γρήγορα «οι λεπτομέρειες που αφορούν στο σχεδιασμό» όσο και για «να αντληθούν οι πόροι και να πραγματοποιηθούν οι επενδύσεις» χωρίς καθυστερήσεις".


NEWSLETTER