Παρασκευή, 17 Δεκεμβρίου 2021 22:46

Ομιλία Μαντά στην Βουλή για προϋπολογισμό

Ομιλία Μαντά στην Βουλή για προϋπολογισμό

 

Τα μεγάλα και σημαντικά βήματα που έχει πραγματοποιήσει η χώρα σε όλους τους τομείς κατά την τελευταία διετία και ειδικά στην οικονομία, βρέθηκαν στο κεντρικό σημείο της ομιλίας του βουλευτή Περικλή Μαντά, κατά τη συζήτηση του προϋπολογισμού του κράτους για το 2022.

Σύμφωνα με τον κ. Μαντά η οικονομική εικόνα της χώρας εμφανίζεται πολύ βελτιωμένη, με τα στοιχεία που βλέπουν το φως της δημοσιότητας να είναι ιδιαίτερα θετικά. Όπως χαρακτηριστικά τόνισε «το 2021 κλείνει με ανάπτυξη 6,9%», «η ανεργία μειώθηκε κατά 4 μονάδες παρά την κρίση» και «ο πληθωρισμός της Ελλάδας είναι χαμηλότερος από μεγαλύτερες και ισχυρότερες ευρωπαϊκές οικονομίες», σημειώνοντας επίσης ότι όλη η οικονομική ζημιά από την πανδημία προβλέπεται να καλυφθεί πλήρως, σε συνδυασμό με τις επιδόσεις του επόμενου έτους. Επίσης στάθηκε στην οικονομική στήριξη των 40 δισ. ευρώ που έχει δώσει η κυβέρνηση σε εργαζόμενους, αγρότες και επιχειρήσεις για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της υγειονομικής κρίσης, τονίζοντας ότι η κυβέρνηση παραμένει στο πλευρό της πραγματικής οικονομίας.

Ο βουλευτής επίσης καυτηρίασε την αντιπολιτευτική στάση του ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας ότι «λόγω κομματικών και ιδεολογικών αγκυλώσεων τους είναι δύσκολο να κατανοήσουν τη μεγάλη πρόοδο που έχει επιτευχθεί» και ότι η αξιωματική αντιπολίτευση επιδίδεται σε μία άστοχη κριτική, εφευρίσκοντας δήθεν «κοινωνικές ανισότητες», όταν ήταν η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ που ωμά παραδέχθηκε τη στοχοποίηση της μεσαίας τάξης. Παράλληλα σημείωσε ότι η κυβέρνηση της ΝΔ ήταν αυτή που θεσμοθέτησε το πρόστιμο των 10.500 ευρώ για την αδήλωτη εργασία, όταν η αντιπολίτευση καταψήφιζε το μέτρο και ότι δεν θα έπρεπε ο ΣΥΡΙΖΑ να μιλά για τις εκκρεμείς συντάξεις, όταν ως κυβέρνηση δεν έκανε τίποτα για να επιταχύνει την έκδοσή τους, αποφεύγοντας μάλιστα να απαντήσει σε πάνω από δέκα κοινοβουλευτικές ερωτήσεις, προκειμένου να μην φανεί το μέγεθος του προβλήματος. Απευθυνόμενος επίσης προς τους βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης ο κ. Μαντάς τόνισε ότι «δεν μπορείτε να μας μιλάτε σήμερα για τη  ΔΕΗ, όταν την παραδώσατε ένα βήμα πριν τη χρεοκοπία», σημειώνοντας ακόμα ότι «μέσα σε 2,5 χρόνια δεκαπλασιάσαμε τη χρηματιστηριακή της αξία και η ΔΕΗ σήμερα έφτασε στο σημείο να είναι όρθια, για να στηρίξει τους Έλληνες πολίτες απέναντι στην ενεργειακή κρίση».

Κλείνοντας την ομιλία του ο βουλευτής Μεσσηνίας απέδωσε τη θετική οικονομική εικόνα της χώρας σε «όλα όσα διορθώνονται τα τελευταία 2,5 χρόνια», καθώς και στη «συγκεκριμένη, αναπτυξιακή, φιλελεύθερη πολιτική που εφαρμόζει η κυβέρνηση» και η οποία εμφανώς φέρνει καλά αποτελέσματα. Σημείωσε τέλος ότι η κυβέρνηση πιστεύει και επενδύει «στους Έλληνες πολίτες, στη δύναμη και τη θέλησή τους», δημιουργώντας «ένα περιβάλλον μέσα στο οποίο μπορούν να είναι περισσότερο ελεύθεροι, παραγωγικοί και δημιουργικοί», προς όφελος τόσο των ίδιων και των οικογενειών τους, όσο και ολόκληρης της κοινωνίας.