Τετάρτη, 19 Ιανουαρίου 2022 17:20

Κρατική παρέμβαση για την κερδοσκοπία ζητεί ο Χαρίτσης

Γράφτηκε από την
Κρατική παρέμβαση για την κερδοσκοπία ζητεί ο Χαρίτσης

“Να υπάρξει άμεσα κρατική παρέμβαση για να αντιμετωπιστούν φαινόμενα κερδοσκοπίας” ζήτησε ο τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ και βουλευτής Μεσσηνίας Αλέξης Χαρίτσης, σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό 9.84, στους δημοσιογράφους Γιάννη Λαυράνο και Νίκο Καρούντζο.

Δήλωσε ότι “η αδράνεια της κυβέρνησης και η αδυναμία της να παρέμβει στο ζήτημα της ακρίβειας στοιχίζει στο σύνολο της κοινωνίας μας” και υπενθύμισε πως “από τον περασμένο Φεβρουάριο έχουμε κάνει πλήθος κοινοβουλευτικών παρεμβάσεων για τις διαφαινόμενες τότε αυξήσεις, ενώ από τον Νοέμβρη έχουμε καταθέσει τροπολογία για την μείωση του ΕΦΚ στην ενέργεια, την οποία δυστυχώς απέρριψε η κυβέρνηση”.

Ο Αλ. Χαρίτσης επεσήμανε ότι “όπως και στην πανδημία, οι προβλέψεις της κυβέρνησης για παροδικότητα της ακρίβειας δεν επιβεβαιώθηκαν από την πραγματικότητα” και κατηγορώντας την κυβέρνηση,σημείωσε: “Εδώ και μήνες η χώρα μας έχει την ακριβότερη χονδρεμπορική τιμή ηλεκτρικού ρεύματος σε όλη την Ευρώπη, ενώ διαχρονικά η οικονομία μας στήριξε την ανάπτυξή της στο φθηνό ρεύμα. Η κυβέρνηση προχωρά χωρίς σχέδιο στην απολιγνιτοποίηση και με την πλήρη εκποίηση της ΔΕΗ και των δικτύων διανομής, δεν μπορούμε να ασκήσουμε εθνική ενεργειακή πολιτική και για την συγκράτηση των τιμών. Πρέπει να υπάρξει, επιτέλους, κρατική παρέμβαση και ρύθμιση των αγορών όπου παρατηρούνται φαινόμενα κερδοσκοπίας, όπως στο εμπόριο, τις τηλεπικοινωνίες αλλά και στην ενέργεια, που επηρεάζει από την πιο μικρή επιχείρηση και νοικοκυριό έως την πιο μεγάλη βιομηχανία”.

Ο τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ χαρακτήρισε “ζήτημα επιβίωσης, κυρίως για την χώρα μας, να αποκτήσει μόνιμα χαρακτηριστικά η αλλαγή της ευρωπαϊκής στάσης ως προς την άρση των δημοσιονομικών περιορισμών και την δημιουργία του Ταμείου Ανάκαμψης” και υπενθύμισε πως “καταθέσαμε πολύ συγκεκριμένες προτάσεις για την μεταβολή του συμφώνου σταθερότητας, ώστε να μπορούν οι χώρες να ασκήσουν αναπτυξιακή και κοινωνική πολιτική”.

Τέλος, χαρακτήρισε “πληγή για την δημοκρατία τη δίωξη δημοσιογράφων για το ερευνητικό τους έργο”.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


NEWSLETTER