Πέμπτη, 03 Φεβρουαρίου 2022 21:13

Ο Μαντάς για το επεισόδιο με Πολάκη

Ο Μαντάς για το επεισόδιο με Πολάκη

 

«Το επεισόδιο με τον κ. Πολάκη χθες στη Βουλή δεν ήταν απλά μια διένεξη. Ήταν το αποτέλεσμα μιας συγκεκριμένης στρατηγικής όξυνσης που εφαρμόζει ο ΣΥΡΙΖΑ, πιστεύοντας ότι έτσι θα σηκώσει κεφάλι και θα συσπειρώσει ξανά τους ψηφοφόρους του».

Με αυτά τα λόγια αναφέρθηκε ο βουλευτής Περικλής Μαντάς στο περιστατικό με το οποίο διακόπηκε η συζήτηση για τον νέο αναπτυξιακό νόμο, κατά την ομιλία του στην Ολομέλεια της Βουλής.

Ο κ. Μαντάς στην ομιλία του μίλησε επίσης για στρατηγική «ευτελισμού του Ελληνικού Κοινοβουλίου» από την πλευρά της αξιωματικής αντιπολίτευσης, καθώς και για «υπονόμευση του θεσμού», σημειώνοντας ότι «επί μιάμιση ώρα ένας βουλευτής ήταν όρθιος στο βήμα, έγραφε στα παλαιότερα των υποδημάτων του όλους τους συναδέλφους του, αρνούμενος να συνταχθεί με τις υποδείξεις του Προεδρείου και με τον Κανονισμό της Βουλής, και μιλώντας στο τηλέφωνο για το πώς θα κινηθεί και τι θα πει».

Ο βουλευτής Μεσσηνίας στάθηκε ακόμη στην οξύτητα που εκπέμπεται από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι ο ίδιος απορεί «για το μίσος, την εμπάθεια και την κακία που εκφράζεται» – ενώ αναφέρθηκε στην τοξικότητα που διακινείται μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης. Σημείωσε ότι η Νέα Δημοκρατία δεν σκοπεύει να συρθεί σε αντίστοιχες ακρότητες και είπε ότι λυπάται «για την κατάντια, τον ευτελισμό, την έλλειψη σεβασμού και πάνω απ’ όλα ανθρωπιάς» από την πλευρά της αντιπολίτευσης, τονίζοντας ότι «δεν βρέθηκε ούτε ένας βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ή του ΚΙΝΑΛ ο οποίος να καταδικάσει τη στάση του κ. Πολάκη».