Τετάρτη, 06 Ιουλίου 2022 22:10

Λαμπρόπουλος σε Κεδίκογλου για αναδιάρθρωση συκιάς

Γράφτηκε από την
Λαμπρόπουλος σε Κεδίκογλου για αναδιάρθρωση συκιάς

 

Με τον υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Σίμο Κεδίκογλου για την αναδιάρθρωση της καλλιέργειας της συκιάς, συναντήθηκε χθες ο βουλευτής Γιάννης Λαμπρόπουλος.

Μετά τη συνάντηση ο κ. Λαμπρόπουλος δήλωσε: Σε συνάντηση που είχα με τον Υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Σίμο Κεδίκογλου, συζητήσαμε για την αναδιάρθρωση της καλλιέργειας της συκιάς. Παρότι κατά τη διαβούλευση του Προγράμματος Αναδιάρθρωσης, κατατέθηκαν οι θέσεις της ΣΥΚΙΚΗΣ, το συγκεκριμένο Πρόγραμμα, που εγκρίθηκε από το ΥΠΑΑΤ, δεν τις έλαβε υπόψη, με αποτέλεσμα να συμπεριλάβει μόνο τρεις δράσεις, από τις περίπου 20 προτεινόμενες.

Επειδή με αυτά τα δεδομένα, δεν πρόκειται στην ουσία να υπάρξει Πρόγραμμα Αναδιάρθρωσης της καλλιέργειας της συκιάς, ζήτησα από τον υφυπουργό να βρεθεί τρόπος, να επαναφέρουμε την προτεινόμενη αναδιάρθρωση, όπως είχε ξαναγίνει σε Μεσσηνία και Εύβοια, μετά από πρωτοβουλία δική μου και της τότε Διεύθυνσης Γεωργίας Μεσσηνίας.

Ευχαρίστησα τον κ. Κεδίκογλου για την συνεργασία μας και το ενδιαφέρον του για τη συκοκαλλιέργεια, που αφορά τους Νομούς Μεσσηνίας, Λακωνίας και Εύβοιας".

 


NEWSLETTER