Δευτέρα, 18 Ιουλίου 2022 17:55

Παπαηλιού: Η Μεγαλόπολη ως φιλοξενούσα λιγνιτικές μονάδες, βιώνει την κρίση σε ακόμη μεγαλύτερο βαθμό

Γράφτηκε από την

Η Μεγαλόπολη (και η ευρύτερη περιοχή), ως φιλοξενούσα λιγνιτικές μονάδες, βιώνει την κρίση σε ακόμη μεγαλύτερο βαθμό, και λόγω της κυβερνητικής απόφασης να προωθήσει την απολιγνιτοποίηση με βίαιο τρόπο, και σε χρόνο που δεν επιτρέπει το σχεδιασμό μιας συγκροτημένης πολιτικής για τη μεταλιγνιτική περίοδο”.

Αυτό επεσήμανε ο βουλευτής Αρκαδίας του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Γιώργος Παπαηλιού, στην εκδήλωση της Οργάνωσης Μελών Μεγαλόπολης για την υποδοχή των νέων
μελών.

Παρατήρησε πως “αυτό το έλλειμμα δεν καλύπτεται από την, λόγω της ενεργειακής κρίσης, εκ μέρους της κυβέρνησης ληφθείσα απόφαση, να παραταθεί η λειτουργία των λιγνιτικών μονάδων σε μεταγενέστερο χρόνο, αφού αυτές δεν ανοίγουν και κλείνουν με το «πάτημα ενός κουμπιού». Και προεργασία, με τη συντήρηση των μονάδων και την πρόσληψη προσωπικού, ούτε έγινε ούτε γίνεται. Απλά γίνονται συσκέψεις και εξαγγελίες χωρίς ουσιαστικό περιεχόμενο”. Κι εκτίμησε ότι “ο κίνδυνος είναι ορατός, η Μεγαλόπολη να μετατραπεί σε «κρανίου τόπο», αφού ούτε ο τρόπος ούτε ο χρόνος επιτρέπουν την ομαλή μετάβαση στη μεταλιγνιτική εποχή”.

Νωρίτερα, ο κ. Παπαηλιού ανέφερε ότι “η πολλαπλή κρίση με την οποία βρίσκεται αντιμέτωπη η χώρα μας είναι υγειονομική, οικονομική, θεσμική και εθνική. Στη χώρα μας, οι κυβερνητικές πολιτικές λειτούργησαν και λειτουργούν ως πολλαπλασιαστές και επιταχυντές των επιμέρους κρίσεων. Με την άσκηση των κυβερνητικών πολιτικών, οι κρίσεις επιτείνονται και η Ελλάδα καθίσταται αρνητική πρωταθλήτρια στην Ευρώπη σε όλους τους τομείς”.

Επεσήμανε, τέλος, πως “είναι κοινωνική ανάγκη, η διαμόρφωση μιάς ευρείας κοινωνικής πλειοψηφίας (εργαζομένων, μικρομεσαίων, περιφέρειας, πολιτισμού κλπ.) που, στις προσεχείς εκλογές, θα μετασχηματιστεί σε προοδευτική πλειοψηφία και αυτή με τη σειρά της σε κυβέρνηση προοδευτικής πλειοψηφίας με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία”.