Παρασκευή, 29 Ιουλίου 2022 11:00

Ο Χαρίτσης για συμψηφισμό ενισχύσεων με επιστρεπτέες προκαταβολές

Γράφτηκε από την

“Ο συμψηφισμός των κρατικών ενισχύσεων με τις επιστρεπτέες προκαταβολές συνιστά περαιτέρω συρρίκνωση του πληττόμενου αγροτικού εισοδήματος”, τονίζει ο βουλευτής Μεσσηνίας και τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αλέξης Χαρίτσης, σε κοινοβουλευτική του αναφορά προς τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης.

Ειδικότερα, ο κ. Χαρίτσης κατέθεσε με αναφορά την επιστολή του συνεταιρισμού Μεσσηνίας “Η Ενωση”, που αφορά την απόφαση του ΟΠΕΚΕΠΕ για συμψηφισμό των ποσών των κρατικών ενισχύσεων που δίδονται σε παραγωγούς διαφόρων τομέων, με τις επιστρεπτέες προκαταβολές που έχουν λάβει.
Όπως αναφέρεται στην επιστολή, με δεδομένη την κατάσταση που βρίσκεται ο πρωτογενής τομέας με τα εξοντωτικά κόστη διαβίωσης και παραγωγής είναι παράλογο να συμψηφίζονται οι ενισχύσεις, ειδικά σε πυρόπληκτους παραγωγούς τη στιγμή μάλιστα που οι μη κατά κύριο επάγγελμα παραγωγοί που ήταν πυρόπληκτοι δεν ενισχύθηκαν.

Ο Αλ. Χαρίτσης ζητεί ενήμερωση από το υπουργείο για τις ενέργειες που προτίθεται να προβεί για την επίλυση του συγκεκριμένου ζητήματος, αλλά και για την περαιτέρω ενίσχυση των παραγωγών, ειδικά των πυροπλήκτων, με δεδομένη την κατάσταση που βρίσκεται ο πρωτογενής τομέας με τα εξοντωτικά κόστη διαβίωσης και παραγωγής.