Τετάρτη, 03 Αυγούστου 2022 14:30

Η Νάντια Γιαννακοπούλου για τις γυναικοκτονίες

Γράφτηκε από την
Η Νάντια Γιαννακοπούλου για τις γυναικοκτονίες

Την ανάγκη ενεργοποίηση της κοινωνίας όσον αφορά τα περιστατικά γυναικοκτονιών, βιασμών και ενδοοικογενειακής βίας επισημαίνει με δήλωσή της η Μεσσήνια Βουλευτής Β2 Τομέα Δυτικού Αθήνας Νάντια Γιαννακοπούλου.

Αναλυτικά αναφέρει: “Οι τελευταίες μέρες μας σόκαραν όλους. Ζούμε μια πραγματική έκρηξη φαινομένων ενδοοικογενειακής βίας, γυναικοκτονιών, σεξουαλικών παρενοχλήσεων . Πρόκειται για μια νοσηρή και επικίνδυνη κατάσταση που μοιάζει με Λερναία Ύδρα. Είναι μια κατάσταση που δεν πρέπει να αποδεχτούμε, να ανεχτούμε.

Η αντίδραση όλων μας, η ευαισθητοποίηση και η ενεργοποίηση της κοινωνίας αποτελεί προϋπόθεση για να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα.

Όταν τρεις γυναίκες δολοφονούνται σε λίγες μέρες από τους συντρόφους τους, μας αφορά όλους. Όταν γυναίκες και ανήλικα κορίτσια παρενοχλούνται σεξουαλικά ή και βιάζονται, μας αφορά όλους, την κοινωνία μας, την αντίδραση της οργανωμένης Πολιτείας.

Η σιωπή και η αδράνεια δεν είναι λύση. Όλοι μαζί ας ενεργοποιηθούμε χωρίς κανένα εφησυχασμό για να βάλουμε τέλος στην κτηνωδία”.


NEWSLETTER