Τετάρτη, 24 Ιουλίου 2013 18:46

Πατριανάκου: "«Ομπρέλα προστασίας» για την επιβίωση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων"

Γράφτηκε από την
Πατριανάκου: "«Ομπρέλα προστασίας» για την επιβίωση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων"

Στις συνθήκες που βιώνουν σήμερα τα εμπορικά καταστήματα και στην προσπάθειά τους να επιβιώσουν μέρα με τη μέρα εστίασε η Φεβρωνία Πατριανάκου την ομιλία της στη Βουλή, κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου για τη θέσπιση κανόνων ρύθμισης της αγοράς προϊόντων και της παροχής υπηρεσιών, που ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία.

 

Έξι χρόνια ύφεση, τέσσερα χρόνια χωρίς τραπεζική ρευστότητα, με ανελαστικό “ΤΕΙΡΕΣΙΑ”, με σωρευτική μείωση του ΑΕΠ κατά 25%, με μείωση της αγοραστικής δύναμης των καταναλωτών πάνω από 40%, με υπερφορολόγηση των επιχειρήσεων, με ακριβές ασφαλιστικές εισφορές, με υψηλό λειτουργικό κόστος και εμείς παρακολουθούμε την αγορά να αγωνίζεται μέρα-μέρα για την επιβίωσή της. Οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις γονατίζουν, με αποτέλεσμα να υπάρχει μια διαρκώς αυξανόμενη ανεργία, τόνισε η Βουλευτής Λακωνίας.

Κάτω από αυτό το καθεστώς, όλες οι επαγγελματικές οργανώσεις των καταστηματαρχών ζητούν μια ομπρέλα προστασίας προκειμένου να μπορέσουν να επιβιώσουν σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες.

Στο πλαίσιο της ζητούμενης ενίσχυσης της λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων, η Φεβρωνία Πατριανάκου επεσήμανε ότι ορθά προβλέπεται στο νομοσχέδιο η καθιέρωση τεσσάρων εκπτωτικών περιόδων, καθώς και η προαιρετική λειτουργία των καταστημάτων για επτά Κυριακές καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου, τέσσερις στις εκπτωτικές περιόδους και τρεις πριν τα Χριστούγεννα και το Πάσχα.

Η Βουλευτής Λακωνίας επεσήμανε ότι ορθά το Υπουργείο Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας απέφυγε την προσκόλληση σε ιδεολογικές εμμονές για λειτουργία των καταστημάτων όλες τις Κυριακές του χρόνου και έφερε την τροποποιητική διάταξη, σύμφωνα με την οποία ο Αντιπεριφερειάρχης υποχρεούται σε τρεις μήνες να προσδιορίσει ποιες περιοχές είναι τουριστικές, ποιες είναι ειδικού ενδιαφέροντος και ποια καταστήματα πρέπει να μένουν ανοιχτά κάποιες Κυριακές και ποια όχι.

 

 «Θεωρώ ότι διανύουμε μία περίοδο όπου οι πάντες θα πρέπει να βρούμε τις πολιτικές που μας ενώνουν, την κοινή συνισταμένη. Πρέπει οι πάντες να αφήσουμε ιδεοληψίες και ιδεολογικές εμμονές και να βρούμε αυτά που είναι προς το συμφέρον του τόπου», υπογράμμισε η Φεβρωνία Πατριανάκου ολοκληρώνοντας την παρέμβασή της.

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ Φ. ΠΑΤΡΙΑΝΑΚΟΥ


NEWSLETTER