Τετάρτη, 18 Ιανουαρίου 2023 20:45

Χαρίτσης για ακρίβεια στα τρόφιμα

Γράφτηκε από την

“H ακρίβεια και στον κλάδο των τροφίμων, που είναι υπερδιπλάσια του επίσημου πληθωρισμού, δείχνει την αποτυχία της κυβέρνησης και των όποιων μέτρων έχει λάβει”, δήλωσε ο τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ και βουλευτής Μεσσηνίας Αλέξης Χαρίτσης στο “Attica Tv”, το βράδυ της Δευτέρας.

Παρατήρησε ότι “σε μια αγορά που λειτουργεί με όρους ασυδοσίας, δεν υπάρχουν έλεγχοι και τα πρόστιμα είναι ελάχιστα, σύμφωνα με τα στοιχεία της ίδιας της ΔΙΜΕΑ. Αντιστοιχεί μόλις 1 ελεγκτής σε 12.000 επιχειρήσεις”.

Ο Αλ. Χαρίτσης σημείωσε πως “η πολιτική συγκεντροποίησης της αγοράς που ακολουθεί η ΝΔ τα τελευταία 3,5 χρόνια, σε συνδυασμό με την έλλειψη ελέγχων, έχει οδηγήσει σε φαινόμενα καρτέλ στις κρίσιμες αγορές των τροφίμων, της ενέργειας και των καυσίμων. Είναι στρατηγική επιλογή της κυβέρνησης η οικονομία να οδηγείται σε ολιγοπωλιακές καταστάσεις”.

Καταλήγοντας, επεσήμανε ότι “η κυβέρνηση Μητσοτάκη θα συνεχίσει την ίδια πολιτική ενίσχυσης των μεγάλων συμφερόντων. Η αλλαγή πολιτικής με στήριξη της κοινωνικής πλειοψηφίας έχει
ως προϋπόθεση την πολιτική αλλαγή”.