Κυριακή, 10 Αυγούστου 2014 10:17

Επιστολή Σαμπαζιώτη για το αλιευτικό καταφύγιο Μεθώνης

Επιστολή Σαμπαζιώτη για το αλιευτικό καταφύγιο Μεθώνης

Επιστολή στους αρμόδιους υπουργούς για το θέμα του αλιευτικού καταφυγίου Μεθώνης έστειλε ο βουλευτής Δημ. Σαμπαζιώτης, αναφέροντας τα εξής:

«Σε πρόσφατη επίσκεψή μου στη Μεθώνη δέχθηκα πλήθος  διαμαρτυριών για την έλλειψη στοιχειώδους ασφαλούς αλιευτικού  καταφυγίου. Οι κίνδυνοι από τις φουρτούνες που είναι πολύ  συχνές απειλούν άμεσα τις περιουσίες, αλλά και τη σωματική ακεραιότητα των αλιέων, τόσο των επαγγελματιών, όσο και των ερασιτεχνών, αφού τα σκάφη είναι εντελώς απροστάτευτα. Η Μεθώνη είναι το μοναδικό παραλιακό μέρος της Μεσσηνίας, χωρίς ασφαλές αλιευτικό καταφύγιο.

Σημειώνω ότι η πρόσβασή των αλιέων, επαγγελματιών και ερασιτεχνών, στο σημερινό χώρο του λιμανιού, που είναι παντελώς  απροστάτευτος, είναι αδύνατη κατά τους χειμερινούς μήνες, αφού  ούτε καν πεζοί μπορούν να πάνε στον ξύλινο μολίσκο που υπάρχει  (και αυτός είναι μισοκατεστραμμένος) και βέβαια… ούτε λόγος για   πρόσβαση στα σκάφη τους, που μοιραία είναι έρμαια… των  καιρών… Δυστυχώς βιώνουν τριτοκοσμικές συνθήκες…

Η έλλειψη του ασφαλούς αλιευτικού καταφυγίου, εκτός των άλλων πλήττει άμεσα και την οικονομία της τοπικής κοινωνίας, αφού αποτελεί ανασταλτικό παράγοντα για την τουριστική ανάπτυξή της διότι αν υπήρχε ασφαλές λιμάνι θα δινόταν η δυνατότητα ελλιμενισμού τουριστικών σκαφών, αφού η Μεθώνη είναι το σταυροδρόμι των διαδρομών από το Ιόνιο προς την Κρήτη, τα παράλια της Πελοποννήσου και προς το Αιγαίο.

 

Αγαπητοί υπουργοί θεωρώ πως πρέπει να κινηθούμε άμεσα και οι αρμόδιες υπηρεσίες να συνεργαστούν δεόντως για την κατασκευή  επιτέλους ασφαλούς αλιευτικού καταφυγίου, που θα εξασφαλίσει τον ασφαλή ελλιμενισμό των αλιευτικών σκαφών της περιοχής, θα  βοηθήσει στην ενίσχυση των απασχολουμένων με την αλιεία, θα αυξήσει το βιοτικό επίπεδο και το εισόδημα και θα ενισχύσει την απασχόληση».