Σάββατο, 29 Νοεμβρίου 2014 16:22

Παράταση για τις εισφορές του ΟΓΑ ζητάει ο Δημ. Σαμπαζιώτης

Γράφτηκε από την
Παράταση για τις εισφορές του ΟΓΑ ζητάει ο Δημ. Σαμπαζιώτης

Την παράταση καταβολής των ασφαλιστικών εισφορών του ΟΓΑ ώς 31 Ιανουαρίου 2015 ζητούν ο βουλευτής Μεσσηνίας Δημήτρης Σαμπαζιώτης και άλλοι 19 βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, με ερώτησή τους στη Βουλή, προς τον υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας Γιάννη Βρούτση.

 

Οπως εξηγούν, ειδικότερα, «η καταβολή των εισφορών των ασφαλισμένων του ΟΓΑ πρέπει να γίνει μέχρι τις 28 Νοεμβρίου και όχι μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου όπως ίσχυε μέχρι τώρα. Το δικαίωμα καταβολής των εισφορών μέχρι τέλος Δεκεμβρίου βοηθούσε τους ασφαλισμένους του ΟΓΑ, παρέχοντάς τους τη δυνατότητα να μπορούν να πληρώσουν τις εισφορές τους, έχοντας πληρωθεί από εμπόρους, συνεταιρισμούς για την αγροτική και κτηνοτροφική τους παραγωγή». Συνεχίζοντας οι βουλευτές σημειώνουν ότι «σήμερα οι αγρότες είναι απλήρωτοι. Οι κτηνοτρόφοι δεν έχουν πληρωθεί την ενιαία ενίσχυση, εξ αιτίας του προβλήματος με τα βοσκοτόπια. Οι αγρότες είναι απλήρωτοι για τις παραγωγές τους. Είναι απλήρωτοι και από τον ΕΛΓΑ για τις ζημιές που υπέστησαν. Πρέπει λοιπόν να δοθεί παράταση, τουλάχιστον μέχρι τις 31/1/2015, ώστε να μπορέσουν να πληρώσουν τις υποχρεώσεις τους και να μην χαλάσει η ρύθμιση που ενδεχομένως έχουν κάνει». 

 

Καταλήγοντας, ο Δ. Σαμπαζιώτης και οι υπόλοιποι βουλευτές ζητούν από τον Γ. Βρούτση να ενημερώσει «τι προτίθεσθε να πράξετε ώστε να δοθεί παράταση πληρωμής των ασφαλιστικών εισφορών του ΟΓΑ».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


NEWSLETTER