Σάββατο, 28 Φεβρουαρίου 2015 15:29

Ερώτηση Δαβάκη για το Λεύκτρο - Σπάρτη

Γράφτηκε από την
Ερώτηση Δαβάκη για το Λεύκτρο - Σπάρτη

Να "ξεπαγώσει" ο δρόμος Λεύκτρο - Σπάρτη ζητεί με ερώτησή του προς τον υπουργό Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού, ο βουλευτής Λακωνίας της Ν.Δ. Αθανάσιος Δαβάκης.

 

Με αφορμή το πρόσφατο δημοσίευμα της "Καθημερινής", ο κ. Δαβάκης επισημαίνει «τη σπουδαιότητα του έργου για όλη τη νότια Πελοπόννησο και ιδιαίτερα το Νομό Λακωνίας, καθώς και την ακατανόητη για την τοπική κοινωνία καθυστέρηση παράδοσης στην κυκλοφορία ενός τεχνικού έργου που έχει ολοκληρωθεί κατά 95%!».

 

Ο Λάκωνας βουλευτής ρωτάει τον υπουργό: «α) Ποια είναι η θέση του στα ανωτέρω διαλαμβανόμενα και ποιος ο σχεδιασμός του υπουργείου Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού, σχετικά με την τεχνική ολοκλήρωση και την τελική παράδοση του έργου στην κυκλοφορία; β) Με δεδομένο ότι όπως προκύπτει από την δημοσιευμένη απόφαση με αριθμό C(2014)7798 final/27-10-14 της Ευρωπαϊκής Επιτροπής έχουν εγκριθεί εκ μέρους της τα μέτρα αναδιάρθρωσης της σύμβασης παραχώρησης που περιγράφονται στο δημοσίευμα και η σχετική συμφωνία τροποποίησης της σύμβασης έχει υποβληθεί στο Ελεγκτικό Συνέδριο προς έγκριση, προτίθεται η νέα πολιτική ηγεσία του υπουργείου να φέρει τη νέα σύμβαση για έγκριση στη Βουλή και πότε;».


NEWSLETTER