Δευτέρα, 06 Απριλίου 2015 15:43

Συνάντηση Πετράκου - Γελαλή: Αύξηση στη χρηματοδότηση ελαιοκομικών φορέων

Γράφτηκε από την

Απόφαση για αύξηση της χρηματοδότησης των προγραμμάτων εργασίας των Οργανώσεων Ελαιοκομικών Φορέων (ΟΕΦ) στην περιοχή της Μεσσηνίας αναμένεται να εκδοθεί μέσα στις επόμενες ημέρες.

Στην εξαγγελία αυτή προέβη ο Δημήτρης Γελαλής, αναπληρωτής γενικός γραμματέας του υπουργείου Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, σε συνάντηση που είχε με τον βουλευτή Μεσσηνίας Θανάση Πετράκο -όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο βουλευτής. Στην ίδια ανακοίνωση προστίθεται ότι ο Θ. Πετράκος έθεσε στον Δ. Γελαλή «το θέμα της μεγάλης αδικίας που υπάρχει όσον αφορά στα προγράμματα εργασίας των Οργανώσεων Ελαιοκομικών Φορέων στην περιοχή της Μεσσηνίας, που οι φορείς της περιοχής υποχρηματοδοτούνται», όπως επίσης και «το θέμα της μείωσης της επιδότησης του ελαιολάδου, καθώς και της μαύρης κορινθιακής σταφίδας», με συνέπεια «οι μειώσεις στις επιδοτήσεις να προκαλέσουν προβλήματα επιβίωσης στους αγρότες του νομού».

Από την πλευρά του ο Δ. Γελαλής, σύμφωνα με την ανακοίνωση, δήλωσε ότι αν και «οι αδικίες αυτές δεν μπορούν να αποκατασταθούν άμεσα, παρ’ όλα αυτά η νέα κυβέρνηση αναζητεί λύσεις ώστε να αποκατασταθούν ή να βρεθούν τρόποι ώστε οι αγρότες συγκεκριμένων προϊόντων να μην καταστραφούν».