Τρίτη, 07 Ιουλίου 2015 13:27

Ερώτηση Νικολόπουλου για τα δικαστήρια Καλαμάτας

Ερώτηση Νικολόπουλου για τα δικαστήρια Καλαμάτας

Ερώτηση για τις ελλείψεις στα δικαστήρια Καλαμάτας κατέθεσε ο βουλευτής των ΑΝΕΛ Νίκος Ι. Νικολόπουλος. Στην ερώτησή του ο κ. Νικολόπουλος αναφέρει μεταξύ άλλων:

«Σύμφωνα με καταγγελίες, επικρατεί μια συνεχιζόμενη υποβάθμιση του Πρωτοδικείου Καλαμάτας αλλά και έλλειψη μηχανοργάνωσης στα δικαστήρια της πόλης. Στο εν λόγω Πρωτοδικείο υπάρχουν πολλές κενές οργανικές θέσεις υπαλλήλων. Με απόφαση, δε, του υπουργείου Δικαιοσύνης, οι οργανικές θέσεις των δημοσίων υπαλλήλων στο Πρωτοδικείο Καλαμάτας ορίστηκαν σε 27, δακτυλογράφων 2 και επιμελητών σε 3. Στην πραγματικότητα, όμως, υπηρετούν 19 υπάλληλοι, ενώ δεν υπάρχει κανένας επιμελητής και δακτυλογράφος. Στο Πρωτοδικείο Καλαμάτας, λοιπόν, υπάρχουν 8 κενές θέσεις δικαστικών υπαλλήλων, 2 δακτυλογράφων και 3 επιμελητών. Αντίστοιχα κενά και προβλήματα παρατηρούνται, τόσο στην  Εισαγγελία Πρωτοδικών Καλαμάτας, όσο και στο Ειρηνοδικείο Καλαμάτας.  

Αλλο μεγάλο πρόβλημα είναι η έλλειψη μηχανοργάνωσης, με αποτέλεσμα η κατάθεση δικογράφων, η λήψη αντιγράφων και πιστοποιητικών και οι πάσης φύσεως έλεγχοι να διεξάγονται, ακόμη, βάσει βιβλίων, παρά τον τεράστιο όγκο δεδομένων».