Τετάρτη, 22 Ιουλίου 2015 14:19

Ο Πετράκος ψηφίζει πάλι “όχι” για να... στηρίξει τον Τσίπρα

Γράφτηκε από την

«Από την στιγμή που είπα "όχι" στο μνημόνιο, δεν έχω δικαίωμα να ψηφίσω κάτι ενάντια στον λαό που με εξέλεξε» δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 ο βουλευτής Θανάσης Πετράκος, διευκρινίζοντας ότι θα ψηφίσει και πάλι "όχι" στη σημερινή ψηφοφορία στη Βουλή. 

Ο κ. Πετράκος υποστήριξε παρ' όλα αυτά ότι στηρίζει τον πρωθυπουργό και την κυβέρνηση, λέγοντας ότι μόνο μια κυβέρνηση με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να αλλάξει τα πράγματα στην Ελλάδα. Επίσης κάλεσε τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ να επικρατήσει πνεύμα λογικής και να γίνει προσπάθεια μέσα από την διαφορετικότητα να βρεθεί μια κοινή γραμμή.

Ο βουλευτής είπε πως πρέπει να διατηρηθεί η ενότητα του ΣΥΡΙΖΑ, και η μνημονιακή τακτική του κόμματος να αποτελέσει μια μικρή παρένθεση. Ερωτηθείς εάν θα υπάρξει διάσπαση του ΣΥΡΙΖΑ, απάντησε πως δεν πρέπει να γίνει κάτι τέτοιο, λέγοντας ότι θα παλέψει με όλες του τις δυνάμεις για να μην γίνει.

Ο Θ. Πετράκος είπε ακόμη ότι μέσα στο Σαββατοκύριακο πρέπει να συγκληθεί η Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ, την οποία -όπως ανέφερε- έχουν ζητήσει 109 μέλη της. Και συμπλήρωσε πως πρέπει να γίνει συζήτηση στο κόμμα, με στόχο, όπως είπε ο ίδιος, την απεμπλοκή του ΣΥΡΙΖΑ από τη μετατροπή του σε ένα νέο μνημονιακό κόμμα.