Τρίτη, 23 Φεβρουαρίου 2016 21:08

Τρεις βουλευτές της Πελοποννήσου υπέρ του ΣΔΙΤ της Περιφέρειας για τη διαχείριση των απορριμμάτων

Γράφτηκε από την
Τρεις βουλευτές της Πελοποννήσου υπέρ του ΣΔΙΤ της Περιφέρειας για τη διαχείριση των απορριμμάτων

Τρεις βουλευτές της Πελοποννήσου σε κοινή ανακοίνωσή τους, συντάσσονται υπέρ του ΣΔΙΤ της Περιφέρειας για τη διαχείριση των απορριμμάτων και κατηγορούν το ΣΥΡΙΖΑ και τη ΝΔ, ότι υπάρχει κίνδυνος να χαθούν πολλά εκατ. ευρώ από κοινοτικά κονδύλια.

 

Ειδικότερα οι δύο βουλευτές της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος από την Αρκαδία και Γιάννης Μανιάτης από την Αργολίδα, καθώς και ο ανεξάρτητος βουλευτής Λακωνίας Λεωνίδας Γρηγοράκος, σημειώνουν μεταξύ άλλων στην ανακοίνωσή τους για το ΣΔΙΤ της Περιφέρειας ότι, «το έργο ΣΔΙΤ για τη διαχείριση των απορριμμάτων της Πελοποννήσου ακυρώνεται μετά από πρόταση και απόφαση του ΣΥΡΙΖΑ, την οποία δυστυχώς ψήφισε στη Βουλή και η Νέα Δημοκρατία. Το συγκεκριμένο έργο έλυνε μεγάλα περιβαλλοντικά προβλήματα στην Πελοπόννησο, απήλλασσε τους πολίτες από υπέρογκα πρόστιμα και παράλληλα δημιουργούσε προϋποθέσεις ανάπτυξης και θέσεις εργασίας στην περιοχή».

Προσθέτουν πως, «τίθεται σε άμεσο κίνδυνο η απώλεια τουλάχιστον 65 εκατ. ευρώ από το ΕΣΠΑ, χωρίς ταυτόχρονα να δρομολογείται οποιαδήποτε εναλλακτική λύση με ανάλογη αποτελεσματικότητα» και επισημαίνουν ότι θα συνεχίσουν να επιβάλλονται πρόστιμα στους πολίτες της Πελοποννήσου.

Οι βουλευτές και πρώην υπουργοί υπογραμμίζουν ότι, «ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ απροκάλυπτα και κυνικά αναιρούν τον ίδιο τους τον εαυτό: ο ΣΥΡΙΖΑ γιατί μέσω του κ. Σταθάκη πριν λίγους μήνες ενέταξαν το ΣΔΙΤ Πελοποννήσου στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, σε συνέχεια σχετικής προειδοποίησης που του απηύθυνε η Επίτροπος Περιφερειακής Ανάπτυξης κα Κρέτσου ενώ η ΝΔ όχι μόνο διεξήγαγε και διαπραγματεύτηκε το σχετικό διαγωνισμό, αλλά, επιπλέον, με 3 υπουργούς της συμμετείχε πριν 1,5 χρόνο στη σχετική παρουσίαση της σύμβασης στην Τρίπολη».

ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


NEWSLETTER