Πέμπτη, 17 Μαρτίου 2016 16:12

Γιώργος Κύρτσος: Το βασικό λάθος του κ. Μουζάλα

Γράφτηκε από την
Γιώργος Κύρτσος: Το βασικό λάθος του κ. Μουζάλα

Διευκόλυνε τη στρατηγική αναβάθμιση της Τουρκίας και της ΠΓΔΜ

Ο κ. Μουζάλας, υπουργός αρμόδιος για τη διαχείριση του προσφυγικού - μεταναστευτικού, βρέθηκε στο στόχαστρο εξαιτίας της δήλωσης που έκανε περί "Μακεδονίας" αλλά και των αντιθέσεων μεταξύ των κυβερνητικών κομμάτων. Είναι φανερό ότι οι Ανεξάρτητοι Ελληνες, οι οποίοι προέρχονται από την πιο λαϊκίστικη και πολιτικά υποβαθμισμένη πτέρυγα της Νέας Δημοκρατίας, δίνουν μάχη πολιτικής και εκλογικής επιβίωσης. 

Από το αντιμνημόνιο... στα τέσσερα

Ο κ. Καμμένος και οι συνεργάτες του φτιάχτηκαν πολιτικά επενδύοντας στην αντιμνημονιακή πολιτική και σε λαϊκίστικες υπερβολές. Ποιος δεν θυμάται τις αθλιότητες σε βάρος των κυβερνήσεων που προηγήθηκαν της κυβέρνησης Τσίπρα, τις οποίες τα στελέχη των ΑΝΕΛ συνήθιζαν να καταγγέλλουν ότι διαπραγματεύονταν με τους Ευρωπαίους εταίρους και τους πιστωτές "στα τέσσερα". 

Τώρα ο κ. Καμμένος βρίσκεται στη στάση την οποία συνήθιζε να αποδίδει στους πολιτικούς του αντιπάλους εφόσον το τρίτο πρόγραμμα - μνημόνιο, το οποίο υποστηρίζει, είναι πολύ πιο αυστηρό για τους περισσότερους συμπολίτες μας από το πρώτο και το δεύτερο και πρόκειται να διαρκέσει μέχρι τον Αύγουστο του 2018. 

Αφού στερήθηκε την αντιμνημονιακή του περιβολή ο κ. Καμμένος προσπαθεί να διατηρηθεί στο πολιτικό προσκήνιο καλύπτοντας την πολιτική του γύμνια πίσω από την έκρηξη πατριωτικής αγανάκτησης για τη χρήση από τον κ. Μουζάλα του όρου Μακεδονία για τη γειτονική χώρα που έχει επίσημη διεθνή ονομασία Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας. 

Η πολιτική μπλόφα των ΑΝΕΛ ελάχιστους πείθει εφόσον κάλυψαν, έναντι ανταλλαγμάτων, την πολιτική Τσίπρα - Μουζάλα στο προσφυγικό - μεταναστευτικό, η οποία οδήγησε στη στρατηγική αναβάθμιση της Τουρκίας και της ΠΓΔΜ. Αν τα στελέχη των ΑΝΕΛ είχαν τις πατριωτικές ευαισθησίες τις οποίες επικαλούνται, θα έπρεπε να είχαν στραφεί προ πολλού εναντίον της προσφυγικής - μεταναστευτικής πολιτικής της κυβέρνησης Τσίπρα. 

Προνομιακός συνομιλητής

Με τη μέθοδο Τσίπρα - Μουζάλα και φυσικά την κυβερνητική συνεργασία του κ. Καμμένου έμειναν απροστάτευτα τα ελληνικά θαλάσσια σύνορα, στάλθηκε μήνυμα στο διεθνές κύκλωμα διακίνησης προσφύγων και μεταναστών ότι μπορεί να βγάλει δισεκατομμύρια ευρώ αναπτύσσοντας τη δραστηριότητά του στην Ελλάδα και περάσαμε από ετήσιες ροές της τάξης των 70.000 - 80.000 σε ροές που ξεπερνούν το 1.000.000 άτομα το χρόνο. 

Επόμενο ήταν να καταλήξουν οι Ευρωπαίοι εταίροι στο συμπέρασμα ότι με τον Τσίπρα και τον Καμμένο στην εξουσία δεν μπορεί να υπάρξει αποτελεσματική φύλαξη των ελληνικών συνόρων, τα οποία είναι ταυτόχρονα ευρωπαϊκά, όπως επί κυβέρνησης Σαμαρά. 

Με πρωτοβουλία των Βρυξελλών και του Βερολίνου αναπτύχθηκε ο ευρωτουρκικός διάλογος και αναβαθμίστηκε θεαματικά η θεσμική και στρατηγική θέση της Τουρκίας με την Ελλάδα στο περιθώριο. Δεν είναι τυχαίο ότι των συνόδων κορυφής των 28 προηγείται η ευρωτουρκική σύνοδος κορυφής και πως οι Γερμανοί έχουν αρχίσει να ξεπερνούν τις αναστολές τους και να επενδύουν στο ευρωπαϊκό μέλλον της Τουρκίας. 

Η επιστροφή της ΠΓΔΜ

Η πολιτική Τσίπρα - Καμμένου - Μουζάλα στηρίχθηκε μεταξύ των άλλων στη διευκόλυνση των εκατοντάδων χιλιάδων προσφύγων και μεταναστών που πέρασαν, με τη βοήθεια του κυκλώματος διακίνησης, από την Τουρκία στην Ελλάδα για να προωθηθούν σε άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ενωσης μέσω ΠΓΔΜ. 

Με την επιλογή τους οι κυβερνητικοί φωστήρες μετέτρεψαν τα σύνορα της ΠΓΔΜ με την Ελλάδα σε γραμμή ευρωπαϊκής άμυνας χωρών, όπως η Αυστρία, η Σλοβενία, η Κροατία και η Σλοβακία, που έκριναν ότι το κύμα προσφύγων και μεταναστών απειλούσε την πολιτική και κοινωνική τους σταθερότητα.

Ο ΣΥΡΙΖΑ και οι ΑΝΕΛ μετέτρεψαν μέσω του προσφυγικού - μεταναστευτικού την Ελλάδα σε ένα γεωπολιτικό σάντουιτς μεταξύ της στρατηγικά αναβαθμισμένης Τουρκίας και της ΠΓΔΜ, για την οποία βρήκαν μια χρήσιμη για το καθεστώς της ευρωπαϊκή αποστολή. 

Πού ήταν ο κ. Καμμένος και οι συνεργάτες του σε όλη τη διάρκεια της διαδικασίας στρατηγικής αναβάθμισης της Τουρκίας και της ΠΓΔΜ σε βάρος της Ελλάδας; Φαίνεται ότι ήταν απασχολημένοι με τις προκλητικά ασύμφορες παραγγελίες οπλικών συστημάτων και τις απευθείας αναθέσεις κατεπειγόντων έργων για την κάλυψη των αναγκών των προσφύγων και των μεταναστών. Κάπως έτσι υποβαθμίζεται η πολιτική στη χώρα μας και γράφεται ιστορία με την αρνητική έννοια του όρου. 

Του ευρωβουλευτή της Ν.Δ. Γιώργου Κύρτσου


NEWSLETTER