Τετάρτη, 07 Σεπτεμβρίου 2016 08:16

Η Βικτόρια Χίσλοπ υμνεί Πελοπόννησο και Καλαμάτα

Γράφτηκε από την

Στην Καλαμάτα βρέθηκε η διάσημη συγγραφέας των μπεστ σέλλερ Βικτόρια Χίσλοπ (Το νησί), στο πλαίσιο έρευνας για το νέο της βιβλίο "Cartes postales from Greece".

Η Χίσλοπ μετά τη Σπιναλόγκα υμνεί την Πελοπόννησο στο νέο της βιβλίο που κυκλοφορεί στις 22 Σεπτεμβρίου. 

Ο Αντονι είναι ο νέος ήρωάς της. Με αφορμή εκείνον, που ταξιδεύει ανά την Ελλάδα και στέλνει καρτ ποστάλ από τα μέρη που του έκαναν εντύπωση, η αγαπημένη συγγραφέας του ελληνικού κοινού, βρέθηκε και πάλι για επιτόπια έρευνα στην Ελλάδα. 

Μεγάλο μέρος του βιβλίου της διαδραματίζεται στην Πάτρα, τον Ισθμό και τη γέφυρα στο Ρίο - Αντίριο. Το ταξίδι της, όπως η ίδια σημειώνει σε άρθρο της στην Daily Mail, ξεκίνησε από το Ναύπλιο, την πρώτη πρωτεύουσα του ελληνικού κράτους, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει. Η Βικτώρια Χίσλοπ μαγεύτηκε από το λιμάνι και τα γραφικά σοκάκια, επισκέφτηκε την Καλαμάτα και το Πόρτο Χέλι. Σημαντικό σημείο του ταξιδιού της θεωρεί την επίσκεψή της στα Καλάβρυτα. 

Οι κάρτες τις οποίες στέλνει ο Αντονι, κατά λάθος δεν βρίσκουν τον σωστό αποδέκτη και καταλήγουν στο γραμματοκιβώτιο μίας άγνωστης γυναίκας. Αυτή, γοητευμένη από τις ομορφιές της χώρας, αποφασίζει να την επισκεφτεί. Το νέο βιβλίο της Βρετανίδας συγγραφέως θα βρίσκεται στις προθήκες των βιβλιοπωλείων στο τέλος του μήνα και το σύνθημα της, είναι το σύνηθες. "Επισκεφτείτε την Ελλάδα, έχει μοναδικές ομορφιές". 

Πηγή: iefimerida.gr