Τρίτη, 29 Νοεμβρίου 2016 17:55

«Επισκόπηση της Αρχαίας Ελληνικής για μαθητές Λυκείου» από αποφοίτους του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου

«Επισκόπηση της Αρχαίας Ελληνικής για μαθητές Λυκείου» από αποφοίτους του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου

Κυκλοφόρησε από τις Εκδόσεις «Ownbook» και διατίθεται σε κεντρικά βιβλιοπωλεία της Αθήνας και σε επιλεγμένα βιβλιοπωλεία της Καλαμάτας, της Βέροιας και του Ναυπλίου, το σχολικό βοήθημα  «Επισκόπηση της Αρχαίας Ελληνικής για μαθητές Λυκείου», το οποίο συνέγραψαν απόφοιτοι της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών και Πολιτισμικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου στην Καλαμάτα. 

Οι συγγραφείς φιλοδοξούν να προσθέσουν ένα χρήσιμο εφόδιο στην προετοιμασία των μαθητών του λυκείου, προκειμένου αυτοί να ανταποκριθούν στο απαιτητικό μάθημα των αρχαίων ελληνικών. Οπως και στην προηγούμενη συγγραφική απόπειρα 2 εκ των 4 συντακτών που αφορούσε στη διδασκαλία των αρχαίων ελληνικών στο γυμνάσιο, έτσι και τώρα, δίνεται έμφαση στους κανόνες γραμματικής και συντακτικού. Για την ορθότερη κατανομή της ύλης και την χρηστικότητα της έκδοσης ακολουθήθηκε το παράδειγμα του «Εγχειριδίου Γλωσσικής Διδασκαλίας της Α΄ Λυκείου», ενώ οι 22 ενότητες έχουν εμπλουτιστεί με πίνακες, παρατηρήσεις και παραδείγματα προκειμένου η έκδοση να καταστεί χρήσιμη για τους υποψηφίους της θεωρητικής κατεύθυνσης, αλλά και τους φοιτητές των Τμημάτων Φιλολογίας, Ιστορίας - Αρχαιολογίας και άλλων σχολών, οι οποίοι εξετάζονται στο μάθημα των αρχαίων ελληνικών. Το δεύτερο μέρος του βιβλίου περιλαμβάνει ασκήσεις, οι οποίες επιλέχθηκαν βάσει των σχολικών διαγωνισμάτων και των γραμματικοσυντακτικών παρατηρήσεων του αδίδακτου κειμένου.

Οι συγγραφείς είναι οι: Κωνσταντίνος Κωστέας, Κωνσταντίνος Σίσσας, Ελενα Γκολέμη, Γιώργος Στεφανής. Η επιμέλεια της έκδοσης ήταν των: Βαγγέλη Μακρή, Μαρίνας Μπάλλα, Ελένης Σκουλαρίκη, η διόρθωση των: Νικόλαου Τζακόπουλου, Κατερίνας Τσάφου. To εξώφυλλο φιλοτέχνησε η Αναστασία Δημητροπούλου (ana).