Δευτέρα, 15 Μαϊος 2017 20:47

Καλέντ Χοσεϊνί: «Στη χώρα των χρυσών ήλιων»

Γράφτηκε από την

 

Αμέτρητα τα φεγγάρια που λάμπουν πάνω στις στέγες της Καμπούλ, και χίλιοι οι αστραφτεροί ήλιοι που κρύβονται πίσω από τους τοίχους της. Μέσα στους δρόμους της πόλης, δυο γυναίκες: η Μαριάμ και η Λεϊλά - που αν και τις χωρίζουν αρκετά χρόνια και πολύ διαφορετικές ιδέες για την αγάπη και την οικογένεια, τις φέρνει κοντά ο πόλεμος, η απώλεια και η μοίρα.

Το βιβλίο «Στη χώρα των χρυσών ήλιων», του βραβευμένου συγγραφέα Καλέντ Χοσεϊνί, είναι μια ιδιαίτερη πρόταση από τις Εκδόσεις Ψυχογιός για τη Γιορτή της Μητέρας. Ενα μυθιστόρημα για μια ανελέητη εποχή, μια μοναδική φιλία και ένα μεγάλο έρωτα - το οποίο αποτελεί ουσιαστικά ένα χρονικό των τριών τελευταίων δεκαετιών στο Αφγανιστάν. Πρόλογο στην ελληνική έκδοση έχει γράψει η δημοσιογράφος Εριφύλη Μαρωνίτη.

• Ο ΚΑΛΕΝΤ ΧΟΣΕΪΝΙ γεννήθηκε το 1965 στην Καμπούλ του Αφγανιστάν. Η οικογένειά του πήρε πολιτικό άσυλο στις Ηνωμένες Πολιτείες το 1980. Το 2007 ίδρυσε το Ιδρυμα Khaled Hosseini, που παρέχει ανθρωπιστική βοήθεια στον πληθυσμό του Αφγανιστάν. Σήμερα ζει στην Καλιφόρνια με τη σύζυγο και τα δύο παιδιά του, όπου εργάζεται ως γιατρός. Τα βιβλία του «Χαρταετοί πάνω απ’ την πόλη» και «Στη χώρα των χρυσών ήλιων» γοήτευσαν κριτικούς και αναγνώστες σε όλο τον κόσμο έχοντας πουλήσει περισσότερα από 38 εκατ. αντίτυπα σε πάνω από 70 χώρες. Το πρώτο παρέμεινε για 2 χρόνια στην κορυφή της λίστας bestsellers των «New York Times», γυρίστηκε κινηματογραφική ταινία και τιμήθηκε με το Βραβείο Penguin/Orange Broadband Readers’ Group Prize - ενώ το δεύτερο απέσπασε το Βραβείο Richard & Judy Best Read of the Year. Το δε μυθιστόρημά του «Και τα βουνά μίλησαν» αποτέλεσε εκδοτικό γεγονός το 2013, έχει πουλήσει μέχρι τώρα 9 εκατομμύρια αντίτυπα παγκοσμίως και έχει μεταφραστεί σε 49 γλώσσες.

 

ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΨΥΧΟΓΙΟΣ