Πέμπτη, 06 Δεκεμβρίου 2018 20:20

Βασιλική Πέτσα: «Το δέντρο της υπακοής»

Γράφτηκε από την

 

Εκδόσεις ΠΟΛΙΣ 2018
Σελίδες: 336

Μόλις κυκλοφόρησε από τις Εκδόσεις ΠΟΛΙΣ το σπονδυλωτό μυθιστόρημα της Βασιλικής Πέτσα «Το δέντρο της υπακοής»: Μια περιπλάνηση από την Ιρλανδία και την Πορτογαλία μέχρι το Αραράτ, από τη Σιβηρία και την Αράλη ώς τον Ατλαντικό…

Νοερές ή γεωγραφικά προσδιορισμένες πορείες, καταβυθίσεις στον εσωτερικό κόσμο ή πλεύσεις σε ποταμούς και ωκεανούς, ουράνιες εμφανίσεις και όνειρα διαστημικού ταξιδιού. Πρόσωπα που αναζητούν τη σωτηρία και αγωνίζονται ενάντια στη φθορά, στη βία, στην αδράνεια και στο αναπόφευκτο, με πυξίδα και όπλο τους την υπακοή.

Μέσα από ιστορίες ιδιωτικές και δημόσιες, με κοινό σημείο αναφοράς την Οκτωβριανή Επανάσταση, το μυθιστόρημα μιλά για τη βασανιστική επιθυμία της ουτοπίας, την προσδοκία για ένα σημάδι θεϊκής παρουσίας, αλλά και για τη λαχτάρα της καλλιτεχνικής αναγνώρισης.

 

Η Βασιλική Πέτσα γεννήθηκε στην Καρδίτσα το 1983. Σπούδασε Μέσα Μαζικής Επικοινωνίας και Θεωρίες του Πολιτισμού στο Πανεπιστήμιο του Μπέρμιγχαμ και Ευρωπαϊκή Λογοτεχνία στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης. Είναι διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου. Από τις Εκδόσεις ΠΟΛΙΣ κυκλοφορούν επίσης η νουβέλα της “Θυμάμαι” (2011), οι συλλογές διηγημάτων της “Ολα τα χαμένα” (2012) και “Μόνο το αρνί” (2015), καθώς και η μελέτη της ”Οταν γράφει το μολύβι” (2016).