Τρίτη, 29 Ιανουαρίου 2019 10:12

Νέο βιβλίο από τη Μεσσήνια Νάντια Σερεμετάκη

Γράφτηκε από την

 

Από τον γνωστό εκδοτικό οίκο “Routledge” (Λονδίνο/Νέα Υόρκη, ο οποίος πρωτοστατεί στις Ανθρωπιστικές Επιστήμες και Πολιτισμικές Σπουδές) κυκλοφορεί το νέο βιβλίο της Μεσσήνιας πανεπιστημιακού και συγγραφέως Νάντιας Σερεμετάκη. 

Η κ. Σερεμετάκη που τα τελευταία χρόνια εργάζεται και ως καθηγήτρια Πολιτισμικής Ανθρωπολογίας στη Σχολή της Καλαμάτας του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, συγγράφει τα βιβλία της σε δύο γλώσσες, αγγλική και ελληνική και δημοσιεύει  σε διεθνούς κύρους εκδοτικούς οίκους.

Εχει διακριθεί αφενός για την καινοτόμα επιστημονική θεωρητική και μεθοδολογική της προσέγγιση σε σύγχρονα θέματα και αφετέρου για την λογοτεχνική γραφή της. Το νέο βιβλίο της που διεκδίκησαν δυο σημαντικοί εκδοτικοί οίκοι, κρίθηκε από διαπρεπείς πανεπιστημιακούς σχολιαστές ως έργο που είναι μπροστά από την εποχή του και το οποίο  αναμένεται, όπως είπαν, να «απασχολήσει την επιστημονική κοινότητα για αρκετές γενιές».

Μερικά από τα πρωτοπόρα θέματα που πραγματεύεται το βιβλίο της, θα έχουν την ευκαιρία να διδαχτούν οι σπουδαστές της Σχολής της Καλαμάτας το εαρινό εξάμηνο, συγκεκριμένα το πώς διαχειριζόμαστε τον χώρο, τον χρόνο, το σώμα, αλλά και τον πολιτισμό και την ιστορία στην καθημερινή ζωή.

Με άλλα λόγια πώς μεταφράζουμε την ακαδημαϊκή γνώση για τα θέματα αυτά σε καθημερινή πράξη/δράση. Στην Ελλάδα τα βιβλία της κ. Σερεμετάκη κυκλοφορούν από τις Εκδόσεις “Πεδίο”, όπου πρόσφατα ανέλαβε η ίδια και την διεύθυνση της σειράς «Καθημερινή ζωή και κουλτούρα”.